Οι Ιταλικές αρχές στην Αλβανία για τη δράση της αλβανικής μαφίας

Δημοσιεύθηκε: 25/10/2017 06:39 Τελευταία Ενημέρωση: 25/10/2017 06:39 Από: Tachydromos

Αλβανοί εγκληματίες αγόραζαν οικόπεδα στη Χιμάρα, Δρυμάδες και Αυλώνα

Οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη διάλυση και τη σύλληψη όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χαμπιλάι, μετά τις έρευνες στην Ιταλία, μεταφέρονται τώρα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αλβανική ‘Report TV’, δύο αξιωματούχοι της ιταλικής υπηρεσίας δίωξης οικονομικών εγκλημάτων (Guardia di Finanza) από την Κατάνια, ήρθαν στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την μαφιόζική ομάδα ‘Χαμπιλάι’ και την περιουσία που έχουν τα μέλη της στην Αλβανία.

Η τηλεόραση αναφέρει ότι επίκειται κατάσχεση βιλών, σπιτιών, αυτοκινήτων και εκτάσεων γης που φέρονται υπό την ιδιοκτησία των Μωυσή, Αρτάν και Φλόριαν Χαμπιλάι.

Διαπιστώθηκε ότι και άλλα πρόσωπα έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Χαμπιλάι για να καλύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Μάλιστα έχουν επαληθευτεί ιδιοκτησίες ακινήτων καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στη μαφιόζικη οικογένεια, περιουσίες που αποκτήθηκαν από ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Οι Χαμπιλάι, όπως τονίζει το δημοσίευμα, κυρίως έχουν αγοράσει εκτάσεις γης στην ακτή, όπως στη Χιμάρα, στις Δρυμάδες και στην Αυλώνα (αυτό είχε καταγγελθεί, επανειλημμένα με διαμαρτυρίες και υπομνήματα, από την ελληνική εθνική μειονότητα των περιοχών αυτών).

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι της Guardia di Finanza είπαν στην αλβανική αστυνομία ότι συνεχίζεται η αναζήτηση για τη σύλληψη των Φλόριαν και Αρτάν Χαμπιλάι. Για τον Φλόριαν Χαμπιλάι, υπάρχουν υποψίες ότι κρύβεται στα χωριά της Αυλώνας, ενώ ο αδελφός του, ενδέχεται να διέφυγε στο εξωτερικό.

Στοιχεία από albpress.org

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon