Αντιπαροχές πλυντήρια

Δημοσιεύθηκε: 30/10/2017 13:05 Τελευταία Ενημέρωση: 31/10/2017 08:19 Από: Tachydromos

Ευρηματικό τρόπο ανακαλύπτει η Κυβέρνηση Ράμα ώστε με προκάλυμμα την αναζήτηση πόρων για την εφαρμογή σημαντικών έργων υποδομής ν’ ανοίξει την προοπτική για την συμπερίληψη στην πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια να νομιμοποιήσει βρώμικο χρήμα που βρίσκεται στα χέρια δικτύων εγκληματικών οργανώσεων στη χώρα.

Συγκεκριμένα και παρά την αντίθετη γνώμη των ειδικών τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας που επιβλέπουν και συνδράμουν τα δημόσια οικονομικά της Αλβανίας, προχωρά ήδη με τον υπό έγκριση προϋπολογισμό της χρήσης 2018, μια πρωτότυπη διαδικασία προκήρυξης αντιπαροχών σε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και δημόσια κτίρια, κυρίως νοσοκομείων και σχολικών συγκροτημάτων. Οι ενστάσεις του ΔΝΤ έγκεινται στο γεγονός της φερεγγυότητας του εγχειρήματος, της μελλοντικής απόκλισης από του στόχους του δημόσιου χρέους και κατά συνέπεια το έωλο του όλου σχεδιασμού για την εφαρμογή των έργων αυτών. Δεδομένο είναι ότι άλλη μεγάλη αντιπαροχή αυτή της ανάθεσης του υποχρεωτικού υγειονομικού ελέγχου των πολιτών της χώρας σε ιδιωτική εταιρία ήδη κρίνεται αποτυχημένο και προκαλεί «απρόβλεπτες» επιβαρύνσεις στον κρατικό προϋπολογισμό κοινωνικών δαπανών.

Ακάθεκτος όμως ο Ράμα και υπό την πίεση προφανώς όλου αυτού του φάσματος των παράνομων οργανωμένων ομάδων που, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εξειδικευμένων στον έλεγχο και καταπολέμηση των ναρκωτικών της ΕΕ, κατέχουν πλέον των 6 δισεκατομμυρίων Ευρώ, ήδη έχει ετοιμάσει τις προκηρύξεις στα πλαίσια του προγράμματος 1 Δις για τις υποδομές. Οδικοί άξονες όπως το Ορικό – Χιμάρα και Καρδίκι – Δέλβηνο είναι μέσα στα οχτώ συνολικά έργα που προωθούνται να ανατεθούν σε ιδιώτες χρηματοδότες και κατασκευαστές. Ο πρώτος μάλιστα έχει σχεδόν καταλήξει στον Μάνε της “Balfin” που κατασκευάζει τουριστικές εκμεταλλεύσεις σε παράνομα αποκτημένες επιφάνειες στην περιοχή των Δρυμάδων. Στην ουσία δηλαδή θα κατασκευαστεί οδική αρτηρία για την εξυπηρέτηση των συγκροτημάτων του… και θα πληρωθεί απ’ τους φορολογούμενους.

Ένα πρωτότυπο πλυντήριο λοιπόν σε μια περίοδο που η διακυβέρνηση κρίνεται εντελώς αποτυχημένη στο πεδίο των έργων υποδομής. Έτσι με μια πέτρα δύο τρυγόνια ο Ράμα: και κάποια έργα για τη διασκέδαση των εντυπώσεων της κοινής γνώμης και ικανοποίηση των πελατών του.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon