Δεν γκρεμίζουν κτίσματα στη Χιμάρα

Δημοσιεύθηκε: 31/10/2017 18:10 Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2017 07:54 Από: Tachydromos

Οι μπουλντόζες του καθεστώτος Ράμα με την προστασία δεκάδων πραιτοριανών αστυνομικών δυνάμεων δεν γκρεμίζουν τσιμέντα και λιθάρια στη Χιμάρα. Και είναι επίσης η πλέον απλουστευτική προσέγγιση ότι ο Ράμα και η κυβερνητική του συμμορία αναζητά κάτι θεαματικό για εκτοπίσει τη συζήτηση απ το θέμα της προσωπικής του ανάμειξης σε διεθνή δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

Το θέμα είναι ξεκάθαρα πιο βαθύ και οι στόχοι πέραν της μικροπολιτικής. Δεν παλινδρομεί σε μεθόδους του παρελθόντος, επίσης. Πειραματίζεται ολοκληρωτικές μεθόδους απόσβησης του Ελληνισμού απ τη γεννέθλια γης των πατέρων.

Τα διακυβεύματα είναι εξόχως πολιτικά κι έχουν εθνική διάσταση. Με δεκάδες άδειες δόμησης σε μέλη της κοσσοβάρικης Μαφίας έχει λόγους ο Ράμα να θέλει να αφανήσει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Πρόνειται για δύο νοοτροπίες, θρησκευτικό πιστεύω και τρόπους ζωής που δεν εφάπτονται πουθενά...

Δεν είναι μόνο με τις κατεδαφίσεις στα Σπήλαια. Βίαια και χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση εργάτες απ' το Βορρά εισβάλουν σε κατοικίες των Δρυμάδων για να τις ευπρεπίσουν κατά τα σχέδια της Κουμπάρας και του Κουμπάρου κατά την μαφιόζικη οροόγία. Στην ουσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν και στους ελεύθερους αυτούς ιστορικά κατοίκους το σύνδρομο της ομηρίας...

Με μια εύκολη και αναπαυτική προσέγγιση σαν να προσφέρουν άλλωθι στο Ράμα θα μπορούσε να ειπωθεί ότι με τις μπουλντόζες και τα σκαπτικά σκάβει τα θεμέλια και το υπόβαθρο του. Σε καλύτερη όμως ανάλυση ο Ράμα επιδιώκει αφανισμό του Ελληνισμού. Γνωρίζει καλά ότι οι Χιμαραίοι υπήρξαν η έμπνευση και το στήριγμα ανδρείας για όλο το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Εάν λυγίσει την αντίσταση του έχει ευκολότερο και εγγύτερο το στόχο.

Δεν είναι χρονική σύμπτωση οτι η επίδειξη ισχύος γίνεται αμέσως μετά τους εορτασμούς για την Επέτειο του ΟΧΙ. Φάνηκε ότι τα κέντρα που συντηρούν την ανθελληνική πλατφόρμα ενοχλήθηκαν απ' τη δικαιολογημένη έπαρση των Βορειοηπειρωτών για την κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας αλλά και τη μαζική προσέλευση των αδελφών απ την Ελλάδα.

Η σημερινή πυγμή στην καρδιά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού υποσκάπτει τη διαδικασία Κοτζιά για προσέγγιση των Τιράνων. Οι δυνάμεις που εχθρεύονται την εξέλιξη των σχέσεων απέδειξαν ότι έχουν μεγαλύτερη επηρροή στο Ράμα. Εφόσον ο Κοτζιάς το θέμα αναβολής των κατεδαφίσεων στη Χιμάρα το είχε θέσει ως απόδειξη της βούλησης για ανάπτυξη των σχέσεων τα Τίρανα κλώτσισαν την προσφορά.

Ταυτόχρονα όμως υπερισχύουν και οι δυνάμεις που δεν θέλουν συντεταγμένη πορεία Ευρωπαικής ένταξης της Αλβανίας. Το φάσμα των δυνάμεων αυτών ποικίλει βέβαια αλλά δεν είναι του παρόντος.

Ο Ράμα σήμερα πέταξε το γάντι. Ως Ελληνισμός δεν πρέπει να φοβηθούμε να το πάρουμε.

Θα βοηθηθεί όλη η Αλβανική κοινωνία ν' αφυπνιστεί και να αντιληφθεί σωστά τα τεκτενώμενα...

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon