Νικολάκης Νεράντζης: “Ο Ράμα τρομοκρατεί και ληστεύει τον λαό της Χειμάρρας”

Δημοσιεύθηκε: 02/11/2017 15:32 Τελευταία Ενημέρωση: 02/11/2017 15:32 Από: Tachydromos

“Στη Χειμάρρα γίνεται γενοκτονία, σταματήστε την!”, “φωνάζει” με άρθρο του στην αλβανική εφημερίδα “Πανόραμα” ο Βορειοηπειρώτης Νικολάκης Νεράντζης, πρώην βουλευτής και από παλιά αρχοντική ελληνική οικογένεια της Χειμάρρας, πρόεδρος του Συλλόγου για την προστασία των περιουσιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Χειμάρρας.

Ο Νικολάκης Νεράντζης κατηγορεί στο άρθρο του τον Έντι Ράμα ότι τρομοκρατεί και ληστεύει τον λαό της Χειμάρρας και αθέτησε τις υποσχέσεις των υπουργών του, που είχαν συναντηθεί με τους Χειμαρριώτες, στέλνοντας μπαμπέσικα μέσα στη νύχτα μπουλντόζες υπό αστυνομική προστασία για να κατεδαφίσουν ελληνικές ιδιοκτησίες.

“Εμείς προσφύγαμε στα Δικαστήρια και για τα σπίτια μας ισχύουν ασφαλιστικά μέτρα του Δικαστηρίου, το μαφιόζικο κράτος του Ράμα όμως δεν θέλει να ξέρει από Δικαστήρια, διότι η επιδίωξη να αρπάξει τις περιουσίες μας είναι πιο ισχυρή από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων”, γράφει ο Νικολάκης Νεράντζης και συνεχίζει:

“Κατεδάφισαν βενζινάδικο, η υπόθεση του οποίου βρίσκεται στα Δικαστήρια, και οι υπουργοί που ήρθαν, υποσχέθηκαν στον ιδιοκτήτη να του δώσουν άδεια, ώστε στο δικό του οικόπεδο να κτίσει ένα άλλο. Το κατεδάφισαν όμως και τον ιδιοκτήτη του τον οδήγησαν στη φυλακή”, τονίζει αναφερόμενος στο βενζινάδικο της οικογένειας Νάτση.

Ο Νικολάκης Νεράντζης μιλά για “τρομοκρατία” και πόλεμο που κήρυξε το καθεστώς Ράμα σε μια αθώα κοινότητα μόνο και μόνο επειδή έχει παραθαλάσσια οικόπεδα.

“Τώρα η Μαφία στην εξουσία, που διαθέτει πολλά χρήματα από τα ναρκωτικά, επιδιώκει να τα αρπάξει και να επενδύσει τα χρήματα αυτά στα κτήματά μας”, υπογραμμίζει ο Βορειοηπειρώτης ακτιβιστής, επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής.

“Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών να μην στείλει αστυνομικούς εναντίον αθώων, διότι θα φέρει ευθύνη, δεν πρέπει να εφαρμόζει εντολές ενός πρωθυπουργού που έχει χάσει τα λογικά του, αλλά τους νόμους. Κάνουμε έκκληση στο διπλωματικό Σώμα στα Τίρανα να αντιδράσει και να υπερασπιστεί το λαό της Χειμάρρας. Αυτό που συμβαίνει στη Χειμάρρα είναι γενοκτονία, είναι εκδίωξη από τα δικά μας εδάφη, είναι μεσαιωνική τιμωρία στη σύγχρονη εποχή”, καταλήγει ο Νικολάκης Νεράντζης.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του Νικολάκη Νεράντζη, Ευτυχία Νεράντζη, παρά την προχωρημένη ηλικία της, στάθηκε μπροστά στους Αλβανούς αστυνομικούς όταν πήγαν προχθές να κατεδαφίσουν τις ελληνικές ιδιοκτησίες στη Χειμάρρα.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon