Φάκελος Χειμάρρα Τσολάκου: Να που έγκειται το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε: 02/11/2017 11:27 Τελευταία Ενημέρωση: 02/11/2017 11:27 Από: Tachydromos

Ο επικεφαλής τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος, Κρεσνίκ Τσολάκου, προσκεκλημένος χθες στην εκπομπή “Arena” του δημοσιογράφου Ντριτάν Χίλια στον τηλεοπτικό σταθμό OraNews κατηγορεί την κυβέρνηση για κατοχική επέμβαση στη Χειμάρρα.

Τσολάκου: Πρόκειται για υπόθεση που ανησυχεί την αντιπολίτευση. Πρόκειται για το φαινόμενο της συμπεριφοράς του κράτους έναντι των πολιτών. Αν το παρατηρήσει κανείς με προσοχή η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, είναι συμμετρική με την ίδια επέμβαση που έγινε στην περιοχή Σκόζα πριν μερικούς μήνες. Υπάρχουν κάποιοι πολίτες που επιμένουν ότι τους παραβιάζονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε δικής τους γη. Ορισμένοι με άδειες αδιευκρίνιστες, ορισμένοι με καθόλα νόμιμες άδειες, ορισμένοι άλλοι χωρίς άδειες. Τα μεγάλα δημόσια έργαέχουν ρίξει ανάστημα σε εποχές δικτατορίας. Σε περιόδους δικτατορίας και μοναρχίας δεν υπήρξε το δικαίωμα του πολίτη.

Δικαίωμα του πολίτη είναι και το δικαίωμα του ατόμου να έχει τη δική του κατοικία, να στεγαστεί.
Και η προσπάθεια του κράτους δεν μπορεί να κατευθύνεται πέραν του κράτους δικαίου. Το συγκεκριμένο δημόσιο έργο δεν μπορεί να γίνει ασκώντας βία στους εκεί πολίτες. Η επικοινωνία με τους πολίτες είναι επώδυνη, περιέχει κόστος, αλλά αποτελεί όρο του συστήματος που βιώνουμε. Ενώ ο τρόπος που επιλέγεται, σου είπα μια, σου είπα δυο, σε 24 ώρες εξαφανίσου από δω δε συνάδει με τη λογική.

Εμείς καταγγέλλουμε ακριβώς αυτό τον αλαζονικό και βίαιο τρόποι που επιλέγεται κατά των πολιτών. Ίσως το δίκαιο να γέρνει προς την πλευρά των πολιτών ίσως και να είναι με την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά αυτή η αυθάδεια και η βία καταστολής, να δοθεί ταχεία λύση με περιφρόνηση είναι απαράδεκτη.

Ασφαλώς υπάρχουν ενστάσεις ότι πριν από αυτή την καμπάνια κατεδαφίσεων υπήρξε μια άλλη καμπάνια μεσολαβητών παζαριών όπου άλλαξαν τους χάρτες σημαδεύοντας ποιους θα πλήξουμε και ποιους δεν θα αγγίξουμε. Κατεδάφισε το κτίριο αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είναι δικός μας, μην αγγίζεται αυτόν γιατί είναι δικός μας. Η αλληλεγγύη μας με τους κατοίκους ερμηνεύεται με την προσπάθειά μας να βάλλουμε φρένο στην αλαζονεία και στο μη σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι πολύ εύκολο το θέμα να επιλυθεί ταχεία μέσα από τη χρήση βίας, αλλά είναι ποιο εύρωστο να αναπτύξεις τη χώρα σεβόμενοι τα δικαιώματα των πολιτών.

360grade.al/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon