Η κυβέρνηση καταρρέει, - προβλέπει ο Ντούλες

Δημοσιεύθηκε: 04/11/2017 09:42 Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2017 10:45 Από: Tachydromos

Προφανώς δεν είναι ο μόνος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες που προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με αφορμή τις διαστάσεις του σκανδάλου ανάμειξης πολιτικών και κρατικών λειτουργών στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προσκεκλημένος χθες το βράδυ σε εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας του ομογενούς δημοσιογράφου Αριάν Τσάνη, ο Ντούλες δήλωσε ότι έχει βάσιμες αποδείξεις ότι δια της αποκαλούμενης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Χιμάρας επιχειρείται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος των οργανώσεων εμπορίας ναρκωτικών, σχέδιο τούτο του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η δήλωση όμως που αποτελεί σήμερα βασική είδηση όλων των σχεδόν των ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων ενημέρωσης είναι η δήλωση Ντούλε ότι ο Ράμα αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση και εάν όχι σε λίγες μέρες σε μερικές εβδομάδες θα έχει καταρρεύσει.

Το βάρος των υποθέσεων που προκύπτουν0 η μια μετά την άλλη αλλά περιστρέφονται γύρω απ’ τον ίδιο άξονα αυτό της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Προχθές στο Ελμπασάν συνελήφθη νεαρός «επιχειρηματίας» στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν 800 000 Ευρώ και δύο διπλώματα για πλοήγηση μεγάλων σκαφών… Ήταν και τα δύο στο όνομα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι. Εντύπωση προκαλεί ότι ο νεαρός απ’ την Αυλώνα, ανιψιός του Διοικητή των Δυνάμεων Άμεσης Καταστολής (RENEA) της Αλβανικής Αστυνομίας δήλωσε ότι με τα χρήματα θα αγόραζε Χολέβα (!!!) απ’ την Τουρκική KURUM. Πρόκειται για εταιρία που έχουν γραφτεί πολλά περί βιτρίνας χαλυβουργείο για άλλες δραστηριότητες στο σταυροδρόμι του Ελμπασάν.

Η αστυνομία επιχείρησε να κρατήσει μυστικό το θέμα έως ότου χθες το απόγευμα από δικές του πηγές το δημοσιοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα…

Επιπλέον δε χθες στα Τίρανα ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Μάρκο Μινίτι, ο οποίος σύμφωνα με τα ΜΜΕ άφησε στις αλβανικές αρχές κατάσταση αξιωματούχων του αλβανικού κράτους που προκύπτει να μετέχουν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, λαθρομεταναστών, όπλων και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Φέρετε να παρέδωσε τη σχετική λίστα και στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λιουλζίμ Μπάσα τον οποίο είδε κατ ιδίαν στην Πρεσβευτική κατοικία του Ιταλού Πρέσβη.

Υπό το πρίσμα τούτο έχει βάση το σενάριο αποσταθεροποίησης της διακυβέρνησης Ράμα ο οποίος προφανώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθαρσης, συλλήψεων και ποινών τις οποίες αναμένουν οι ευρωπαίοι εταίροι. Εξ άλλου όλο αυτό το δίκτυο ούτε εν αγνοία του, ούτε μακριά απ’ τα δικά του περιβάλλοντα έχει στηθεί και κινείται. Τα ναρκωσκάνδαλα που μέχρι τώρα έχουν έρθει στην επιφάνεια είναι συνταρακτικά. Καλοί γνώστες των πραγμάτων ωστόσο προμηνύουν ακόμη πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon