Το ύποπτο ρεπορτάζ του Π. Μπάρκα στην ΕΡΤ3 για τις κατεδαφίσεις στην Χιμάρα

Δημοσιεύθηκε: 07/11/2017 15:30 Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2017 09:45 Από: Tachydromos

Την ημέρα που ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στην Χιμάρα, στις 31/10, είδαμε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ. Παναγιώτη Μπάρκα, να κάνει ρεπορτάζ για την Χιμάρα εξ' αποστάσεως, μεταδίδοντας πολύ σοβαρές ανακρίβειες σχετικά με τα γεγονότα.

Πρώτον, ανέφερε πως τα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν είναι αυθαίρετα.

Πρόκειται περί ανακρίβειας η οποία κυρίως μεταδίδεται από αλβανικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ίδια η αλβανική κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές αναγνωρίζουν την νομιμότητα των κτισμάτων και για αυτό έχουν ορίσει διαδικασίες απαλλοτρίωσης που περιλαμβάνουν αποζημιώσεις. Τα περισσότερα από τα προς κατεδάφιση κτίσματα, έχουν κτιστεί πριν από την ίδρυση του αλβανικού κράτους οπότε μόνο αυθαίρετα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δεύτερον, ο κ. Μπάρκας ανέφερε πως οι κάτοικοι εκκένωσαν με πρωτοβουλία τους τα κτίρια που κατεδαφίστηκαν.

Προφανώς διέφυγε της προσοχής του κ. Μπάρκα η σύλληψη ενός εκ των ιδιοκτητών από την αστυνομία με την κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής, αφού η κρατική υπηρεσία κατεδάφισης τον αιφνιδίασε και οι αστυνομικές δυνάμεις τον τρομοκράτησαν. Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα ρωτήθηκε και στην παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων απ' την παρουσιάστρια η οποία είχε πληροφορηθεί πως ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου συνελήφθη, ο κ. Μπάρκας όμως το αρνήθηκε.

Ο κ. Μπάρκας συστηματικά τάσσεται κατά των θέσεων και συμφερόντων της Ελληνικής Μειονότητας, λειτουργώντας ως άτυπος εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Ράμα. Τόσο με αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με άρθρα σε ιστοσελίδες αλβανικών ΜΜΕ, τα οποία εν συνεχεία αναδημοσιεύονται μεταφρασμένα σε ελληνικές ιστοσελίδες.

Υποστηρίζει τις θέσεις της αλβανικής κυβέρνησης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων της ΕΕΜ, κατά συνέπεια είναι αντίθετος με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα αμείβεται από το ελληνικό κράτος ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Βίντεο

Πηγή: Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon