Σκοπευτικοί αγώνες αύριο στη Νέα Υόρκη στη μνήμη των άταφων νεκρών του ’40!

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2017 18:25 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2017 18:24 Από: Tachydromos

Οι σχεδόν 8.000 Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι έπεσαν το ’40 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και παραμένουν ακόμη άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους, είναι ένα εθνικής σημασίας θέμα που τελικά δεν φαίνεται να απασχολεί μόνο την Ελληνική Πολιτεία, η οποία συνήθως, το επαναφέρει κάθε χρόνο, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και τον απανταχού Ελληνισμό!

Αυτή η εκκρεμότητα σε βάρος της χώρας μας από την… ανυπάκουη Αλβανία που συνήθως δεν τηρεί τις συμφωνίες της, απασχόλησε και τους Έλληνες ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι μάλιστα για τον σκοπό αυτό διοργανώνουν αύριο, Κυριακή Σκοπευτικούς Αγώνες στη Νέα Υόρκη, στην μνήμη των πεσόντων στα βουνά της Αλβανίας.

Την είδηση αυτή ανέδειξε ο συγγραφέας, λαογράφος Γιώργος Λεκάκης, στην εφημερίδα «Ο Χρόνος», επιδοκιμάζοντας την πρωτοβουλία των ομογενών και ταυτόχρονα επικρίνοντας τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι – όπως αναφέρει – «αδιαφορούν και ξεδιάντροπα κορδώνονται στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου»!

Στο ενδιαφέρον άρθρο του ο κ. Λεκάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει για το θέμα: «Η ομοσπονδία U.S. Hellenic Hunting, Fishing & Shooting Association For Environmental Conservation τιμά τους άταφους Έλληνες 7.796 νεκρούς εναντίον των Ιταλών στο Μέτωπο της Αλβανίας, όπου έπεσαν υπέρ πατρίδος, από 28 Οκτωβρίου 1940 έως 28 Απριλίου 1941. Ανακοίνωσε στον Επιτετραμμένο της Διευθύνσεως Ιστορίας του Ελληνικού Στρατού, ταξίαρχο κ. Νικόλαο Δελατόλα, ότι θα τελέσει σκοπευτικούς αγώνες στην Μνήμη αυτών. Ευελπιστώντας ο απανταχού ελληνισμός και φιλελληνισμός, να κινηθεί πάραυτα και συντονισμένα, απευθυνόμενοι στους Διεθνείς Οργανισμούς, ώστε να επιτρέψει η κυβέρνησις της Αλβανίας να πραγματοποιηθεί η Ταφή των Νεκρών μας. Η ασέβεια του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, προς τους ήρωας του Μετώπου του Έπους του 1940, έχει αφήσει και παραμένουν άταφοι 7.796 Έλληνες στρατιώτες μέχρι και σήμερα. Οι πολιτικοί μας, εξακολουθούν να καμαρώνουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζοντάς τους ότι οι πρόγονοί μας πάντοτε στους αμυντικούς πολέμους, πάντα μετά την μάχη, έθαβαν με σεβασμό ακόμη και τους νεκρούς εισβολείς (!)… η επίσημη Ιεραρχία της Ελλάδος έχει παθητική στάση στο όλο θέμα».

http://proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon