Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ελλάδας – Αλβανίας στην Κρήτη

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2017 13:58 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2017 15:53 Από: Tachydromos

Συνεχίζονται οι διμερείς συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογο του, οι οποίοι βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη, με σκοπό την εξεύρεση κοινών σημείων και λύσεων των ακανθωδών διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών πρόκειται να προχωρήσουν σε εξαντλητικές συνομιλίες έως ότου σημειωθεί πρόοδος σε κάποια από τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εντατικών συνομιλιών αποτελεί αφενός επιλογή του κ. Κοτζιά, αφετέρου είναι ενδεικτικό της γενικότερης σημασίας που αποκτούν πλέον όλα τα ζητήματα που αφορούν την άμεση βαλκανική γειτονιά της Ελλάδας.

Για την ελληνική πλευρά πέρα από τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας (τα οποία η Αθήνα συνδέει άμεσα με την πιθανότητα ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας), πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη χάραξη των ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας και Αλβανίας που, όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, πρόκειται να μεταβούν αύριο στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου θα επισκεφθούν το Δικταίο Άντρο και θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.

https://www.cretapost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon