Συλλήψεις Τούρκων σε συνοριακές διαβάσεις της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2017 18:18 Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2017 13:50 Από: Tachydromos

Τρεις συλλήψεις σήμερα, Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, σε διεθνή λιμάνια και το αεροδρόμιο Τιράνων. Αφορούν σε Τούρκους υπηκόους που ανεξαρτήτως των ξηρών αστυνομικών ανακοινωθέντων έχουν σχέση με το κυνήγι που οι Τουρκικές αστυνομικές υπηρεσίες εξαπιλύουν για μέλη της οργάνωσης του Ιμάμι Γκιουλέν.

Έχει ενδιαφέρον ότι η μία των σημερινών συλλήψεων σημειώθηκε από τις υπηρεσίες Συνοριακού Ελέγχου στο Λιμάνι των Αγίων Σαράντα εις βάροα 45 χρόνου Τούρκου υπηκόου εις βάρος του οποίου υπήρχε ένταλμα στο σύστημα της Interpol.

Δεν είναι γνωστό ο προορισμός ταξιφιού του Τούρκου ωστόσο οι μοναδικές ακτοπλωικές γραμμές στους Αγίων Σαράντα είναι από και προς την Κέρκυρα.

Σχεδόν την ίδια ώρα στο Ρίνας συνελήφθη ζευγάρι μεσήλικων Τούρκων που σκόπευαν να ταξιδέψουν για Ευρώπη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διέθεταν πλαστά Σερβικά διαβατήρια.

Τα ΜΜΕ κάνοτν λόγο για βάση πλαστπγραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων στο Πριζρέν του Κοσσυφοπεδίου.

Προ 3 ημερών στέλεχος του δικτύου Γκιουλέν που καταζητούσαν οι καθεστωτικές υπηρεσίες της Τουρκίας συνελήφθη στο Δυρράχιο απ όπου σκόπευε να φύγει για Ιταλία.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τα Τίρανα επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Αστυνομίας ο οποίος ζήτησε απ τους Αλβανούς ομολόγους του να εντατικοποιήσουν τις δράσης στο πεδίο της συνεργασίας για την πρόληψη της τρομοκρατίας. Εμμέσως πλην σαφώς αξίωσε συλλήψεις προσώπων κατάσταση των οποίων είχαν κοινοποιήσει δια της Πρεσβείας τους στα Τίρανα.

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν μια σχετική αδθαφορία στις επαφές Ερντογάν - Ράμα πίσω απ.την οποία ενδέχεται να είναι η δυσκολία του Αλβανικού κράτους να υπακούσει τυφλά στις απαιτήσεις της Άγνυρας. Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι ο Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ και αυτός είναι σημαντικότερος λόγος παρά η έντονη παρουσία του Ιδρύματος του στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αλβανίας που δημιουργεί δυσκολίες στην τυφλή υπακοή στις εντολές Ερντογάν.

Εν πάσση περιπτώσει δεδομένου ότι ο Τούρκος Αστυνομικός Διευθυντής κόμησε στα Τίρανα και επίσημο αίτημα σύγκλισης του Κοινού Συμβουλίου Ασφάλειας στις αρχές 2018 οι συλλήψεις κατά παραγγελία καταδυκνείουν την από πλευράς Αλβανικών αρχών αποδοχή του αιτήματος αλλά και προσπάθεια να παρουσιάσουν και "αποτελέσματα" συνεργασίας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon