Ξεσκεπάζουν τα παιχνίδια του Ράμα στη Χιμάρα, οι Αμερικανοί

Δημοσιεύθηκε: 14/11/2017 17:17 Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2017 21:23 Από: Tachydromos

Η δραστηριοποίηση των Χιμαριωτών στη γενέθλια γη, η πολιτική ατζέντα του ΚΕΑΔ που έχει τελευταία εστιάσει στα ζητήματα της εκεί Ελληνικής κοινότητας και ειδικά ο συνδυασμός με τους εν Αμερική Χιμαριώτες και το Ελληνικό λόμπι, φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα. Προς το παρόν έχουμε μια εις βάθος έρευνα και ξεσκέπασμα των βαθύτερων στόχων της "χωροταξικής" επέμβασης Ράμα, αλλά κατά το σύνηθες της Αμερικανικής πρακτικής δεν θ αργήσει και η κυβερνητική τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα χθες 13 Νοεμβρίου, λίγες ώρες μάλιστα μετά την πετυχημένη πολιτική δραστηριότητα των Χιμαριωτών με τη συμμετοχή του Β. Ντούλε στην Αστόρια της ΝΥ, η εκπομπή στην Αλβανική γλώσσα της διεθνούς υπηρεσίας του "Voice of America" είχε εκτενές ρεπορτάζ για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα Χιμαριώτικα παράλια και τις καθεστωτικές αυθαιρεσίες με τις ιδιοκτησίες των Χιμαριωτών. Ήταν μια εις βάθος και απολύτως τεκμηριωμένη έρευνα του δημοσιογραφικού δικτύου BIRN, που έχει άριστες επαφές με τις Αμερικανικές υπηρεσίες στα Βαλκάνια και ερευνά τις συναλλαγές διαφθοράς των κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής εκτός ΕΕ.

Στην εκτεταμένη αυτή έρευνα και επενδυμένη με σχετικά πλάνα καταγγέλλεται η αφερεγγυότητα στην αδειοδότηση 7 μεγάλων τουριστικών επενδύσεων κυρίως αμφισβητώντας την περιουσία ντόπιων κατοίκων. Εκείνοι εμφανίζονται στο ρεπορτάζ και καταγγέλλουν ότι πίσω και στο βάθος απ τους ανώνυμους επενδυτές είναι ο Ράμα και η ομάδα του. Τη θέση υιοθετεί και η "Φωνή της Αμερικής" καθώς επισημαίνει ότι αφού επιλέχθηκαν οι φιλόδοξοι επενδυτές όλες αυτές οι εκτάσεις χαρακτηριστήκαν ως ζώνες στρατηγικής τουριστικής αξιοποίησης πράγμα που τις θέτει αυτομάτως υπό κυβερνητική προστασία και αποδυναμώνει τη θέση των ντόπιων κατόχων γης στην απαίτηση για το δίκιο τους.

Το ρεπορτάζ σαφώς διαβλέπει και πιθανότητες σχημάτων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ συγκρίνει την περίπτωση μ αυτές των πυραμιδοειδών σχημάτων τοκογλυφίας που οδήγησαν σε χάος την Αλβανία το 1997.

Το ρεπορτάζ αυτού και εαυτού, ο χρόνος μετάδοσης και ειδικά το γεγονός ότι η γραμμή σύνταξης του εν λόγω δημόσιου Αμερικανικού φορέα ταυτίζεται μ αυτή του Στέητ Ντιπάρτμεντ σημαίνει πολλά για την έκβαση του αγώνα των Χιμαριωτών κατά της κυβερνητικής λεηλασίας και του ανθελληνικού πογκρόμ.

Εξ άλλου κρίνοντας απ την αντίδραση των δικτύων που συνδέονται με το βαθύ κράτος και παρακολουθούν από Τίρανα και Χιμάρα τα τεκταινόμενα...η εξέλιξη προκαλεί πόνο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon