Δελτίο Τύπου "Ομόνοιας" Κορυτσάς

Δημοσιεύθηκε: 22/11/2017 13:03 Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2017 07:59 Από: Tachydromos

Νεολαία «Ομόνοιας» Παράρτημα Κορυτσάς

Δελτίο Τύπου

Εμείς, η Νεολαία της Εθνικής Δημοκρατικής Ένωσης Ομόνοια, παράρτημα Κορυτσάς, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία, αγανάκτηση και περιφρόνηση σχετικά με μια έκδοση που παρουσιάστηκε στην έκθεση βιβλίου στα Τίρανα, καθόλου άξιας για την κοινωνία στην οποία ζούμε, και συγχρόνως έντονα προσβλητικής προς την ορθόδοξη κοινότητα και υποκινήτρια της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Να τολμάς σήμερα, σ’ ένα κόσμο, με ευαίσθητες διαθρησκευτικές ισορροπίες, που έχουν τάση εύκολης διαταραχής, να προσβάλλεις αγίους αλλά και τον θρησκευτικό ηγέτη μας, τον ιερό και σεβαστό Αρχιεπίσκοπο μας, ηγέτη της ορθόδοξης κοινότητας στην χώρα μας, και συγχρόνως μία παγκόσμια αναγνωρισμένη και σεβαστή θρησκευτική προσωπικότητα, αποτελεί όχι μία φθηνή προσβολή, απεχθέστατη παρεμβολή, αλλά και σκόπιμη υποκίνηση και χρήση της γλώσσας με στόχο την προώθηση του διαθρησκευτικού μίσους.

Εμείς σήμερα ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου ελεύθερα ασκούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, και φυσικά ευσυνείδητα και ορκισμένοι στην ορθόδοξη πίστη μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει στις προσδοκίες μας, να καταπατά τα θρησκευτικά μας δικαιώματα και να τινάξει στο αέρα την θρησκευτική μας συμβίωση, δοκιμασμένη ανά τα χρόνια.

Μας πίκρανε η προκλητική αδιαφορία των κρατικών αρμόδιων οργάνων, στάση των διοργανωτών της έκθεσης, σε σχέση με το δήθεν λογοτεχνικό αυτό έργο, που είναι πολύ συμβιβαστική και απαράδεκτη από κάθε άποψη. Κανένας δεν μπορεί να μας διχάσει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και πεπεισμένοι στο δρόμο της θρησκευτικής μας πίστης. Εμείς είμαστε ανεκτικοί, συνεργάσιμοι και ειρηνικοί, εμείς προβάλλουμε τις παγκόσμιες αξίες τους χριστιανισμού και θέλουμε να τις μετατρέψουμε σε θεμέλια της καθημερινής μας ζωής.

Πελασγός Κορυτσάς: Εμείς προσθέτουμε τους λόγους του Αγίου Κοσμά: Εάν κάποιος μου σκοτώσει τον αδερφό, πρέπει να τον συγχωρήσω, γιατί αυτό είναι το χρέος μου ως χριστιανός, αλλά αν μου προσβάλλει την πίστη μου τους Αγίους μου τότε δεν μπορώ να το συγχωρέσω.

Με αυτή την αρχή πολεμούσαν και οι αρβανίτες εναντίων των τουρκαλβανών και φυσικά και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να δώσουμε το κατάλληλο μάθημα σε όσους μας βρίζουν με όλους τους τρόπους και ζουν στο σώμα μας ως τα τσιμπούρια, ως μια αρρώστια, που έχουν ύπαρξη μόνο επειδή εμείς τους το επιτρέπουμε. Το μάθημα είναι να τους αγνοούμε και να χρησιμοποιήσουμε έντονα φάρμακα που όλοι ξέρουμε.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά από την έκδοση βιβλίου με τίτλο: «Δαίμονες εν ράσο» κα εξώφυλλο τον Άγιο Κοσμά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

http://www.pelasgoskoritsas.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon