Πρόεδρος Αλβανίας: Ιερός τόπος το Μοναστήρι των Σκοπίων για τους Αλβανούς

Δημοσιεύθηκε: 22/11/2017 09:20 Τελευταία Ενημέρωση: 22/11/2017 09:20 Από: Tachydromos

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, επισκέφθηκε την πόλη Μοναστήρι /Μπίτολα, όπου πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τη δήμαρχο Νατάσα Πετρόφσκα, με την οποία επισκέφθηκε το Μουσείο του Αλβανικού Αλφαβήτου στη Μπίτολα (εκεί όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία του αλβανικού αλφαβήτου στις αρχές του 20ου αιώνα- Η Αλβανία απέκτησε δικό της αλφάβητο τον περασμένο αιώνα).

Ο Μέτα υπενθύμισε τη μεγάλη ιστορική σημασία του Μοναστηριού (Μοναστήρι για τους Έλληνες , Μαναστίρ για τους Αλβανούς, Μπίτολα για τους Σλάβους, Βιτώλιον για τους Βυζαντινούς) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά την επόμενη περίοδο η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αυξηθεί τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Είναι εξαιρετική τιμή για μένα ως προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας να επισκεφθώ το Μοναστήρι και να εκφράσω τη χαρά μου που είμαι σε έναν ιερό τόπο για τους Αλβανούς.

Πριν από 109 χρόνια οι πατριώτες μας δημιούργησαν το αλβανικό αλφάβητο. Το Συνέδριο του Μοναστηριού είναι ένα εξαιρετικό σημαντικό γεγονός για τους Αλβανούς, γιατί η επόμενη εκδήλωση, ακόμη πιο σημαντική ήταν η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας», είπε ο Μέτα.

( Στοιχεία από b2.mk)

http://www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon