Αιματηρή επίθεση σε τέμενος στην Αίγυπτο

Δημοσιεύθηκε: 24/11/2017 15:59 Τελευταία Ενημέρωση: 24/11/2017 17:14 Από: Tachydromos

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ακόμη περισσότεροι τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε σε τέμενος στο βόρειο Σινά, στην Αίγυπτο. O μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, κάνει λόγο για τουλάχιστον 235 νεκρούς και εκατοντάδες ακόμη τραυματίες από την έκρηξη βόμβας και την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος κοντά σε τέμενος, στο οποίο βρίσκονταν πολλοί πιστοί, δεδομένου ότι η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παράλληλα με την έκρηξη οι δράστες άνοιξαν και πυρ εναντίον του πλήθους, που βρισκόταν στο τέμενος Αλ Ραουντά στο χωριό Μπιρ αλ Αμπέντ, δυτικά της πόλης Αρίς, στο βόρειο Σινά

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Άμεσα οι αιγυπτιακές Αρχές έκλεισαν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο είχε ανοίξει μόλις πρόσφατα.

Ο πρόεδρος της χώρας Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Cnn.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon