Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στον ΑΝΤ1 για το λιβελλογράφημα εναντίον του

Δημοσιεύθηκε: 25/11/2017 22:31 Τελευταία Ενημέρωση: 26/11/2017 18:42 Από: Tachydromos

Η απάντηση στη νέα αλβανική πρόκληση με το βιβλίο “Διάβολοι με ράσα”, που έχει στο εξώφυλλο τον ίδιο και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Το βιβλίο-λίβελλος “Διάβολοι με ράσα”, που στο εξώφυλλό του φέρει εικόνα του Πατροκοσμά και το πρόσωπό του Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας.

Το βιβλίο που δεν έχει καν υπογραφή εκδοτικού οίκου, φιλοξενείται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας, στο περίπτερο “Αγαπώ την Τσαμουριά”.

Το μικρονοϊκής έμπνευσης κατασκεύασμα, που προσβάλει την Ορθοδοξία, έχει προκαλέσει οργή στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας. Η νοσηρότητα που επιλέγεται από ακραίους κύκλους της Αλβανίας, για να προκληθεί θρησκευτικός φανατισμός και να στοχοποιηθεί ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ξεπέρασε κάθε όριο.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον ΑΝΤ1: Υπονομεύουν τη θρησκευτική αρμονία

«Η αντοχή μου είναι μεγάλη», απαντά μέσω του ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων, αλλά δεν έχει περάσει τα όρια της δικής μου αντοχής και αγάπης. Με τέτοια κατασκευάσματα επιχειρείται να υπονομευθεί η θρησκευτική αρμονία. Εμείς αγωνιζόμαστε για την αρμονική συνύπαρξη».

Το βιβλίο “Διάβολοι με ράσα” γράφτηκε πριν από 8 χρόνια. Ερωτήματα γεννά η εμφάνισή του τώρα, στην μεγάλη έκθεση βιβλίου της Αλβανίας , απ’ όπου πέρασε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις

Αύγουστος 2013: Εικόνες αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή στην Αλβανία. Ομάδα δημοτικών υπαλλήλων αδειάζει τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ ξηλώνουν και παίρνουν ακόμη και τη καμπάνα! Λεηλασία με πρόσχημα την είσπραξη άγνωστων παλαιών χρεών.

Αύγουστος 2015: Μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας κατεδαφίζουν το Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας. Μια επίθεση που έγινε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί συνομιλίες μεταξύ πιστών και Αρχών για να βρεθεί λύση.

http://www.ant1news.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon