ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δημοσιεύθηκε: 26/11/2017 18:28 Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2017 21:37 Από: Tachydromos

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Εμείς οι κάτωθι συνυπογράφοντες, μέλη του Προεδρείου και Προέδροι των Παραρτημάτων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, που σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου ,λάβαμε την πρωτοβουλία σύγκλησης του Προεδρείου στους Αγίους Σαράντα, δηλώνουμε ότι:

Αφενός αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των εξελίξεων ευρύτερα, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ΕΕΜ, τη συνέχιση του αγώνα της Ομόνοιας και την εύρυθμη και σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργία της , αφετέρου, κρίνοντας άκαιρη και κυρίως παραβατική, ως προς τους κανόνες λειτουργίας, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Οργάνωσης κ. Λ. Παπά για σύγκληση Καταστατικής Συνδιάσκεψης, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε ο Πρόεδρος να επανέλθει και να αναθεωρήσει.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε εφικτό.

Κατά πλειοψηφία το Προεδρείο κρίνει ότι αυτό που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η προοπτική και η ενδυνάμωση του ρόλου της, είναι σύγκληση κανονικής Συνδιάσκεψης σύμφωνα με το Καταστατικό και την παράδοσή της. Η Συνδιάσκεψη αυτή που θα συνέλθει θα έχει χαρακτήρα προγραμματικό, εκλογής των οργάνων και οποιασδήποτε διορθωτικής παρέμβασης στο Καταστατικό της. Μόνο έτσι η Οργάνωση, χωρίς να απολέσει την ουσία της πολιτικής της φυσιογνωμίας, αγωνιστικής συνέχειας και προγραμματικής κυρίως συνέπειας, μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της.

Οποιαδήποτε άλλη εμμονή, όπως η προκηρυχθείσα απ τον Πρόεδρο φιέστα με το περίβλημα καταστατικής συνδιάσκεψης, αποτελεί τυχοδιωκτισμό τον οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα. Οι κινήσεις του Προέδρου, σε συνδυασμό με άλλες ουσιαστικές παραβιάσεις πολιτικών θέσεων της Οργάνωσης κατά τη διάρκεια πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, ενέχουν κινδύνους και διχαστικές συνέπειες . Αυτές αποτρέπονται μόνο με κανονική Συνδιάσκεψη και συμμετοχή εθνικής ευθύνης των στελεχών σε κοινή και καταστατικά κατοχυρωμένη βάση.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία του Προεδρείου εκφράζει τις θέσεις που εμπεριέχονται στην Δήλωση τούτη, καλείται η περί τον Πρόεδρο μειοψηφία να υπακούσει στα όσα το Καταστατικό και η λογική και πρακτική των οργανωμένων σχημάτων επιβάλλει.

Αγ. Σαράντα, 26 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

1) Απόστολος Λιάκος – Αντιπρόεδρος

2) Δημήτρης Μαλιούκης – Γενικός Γραμματέας

3) Βασίλης Κάγιος – Πρόεδρος Παραρτήματος Αγ. Σαράντα

4) Χρυσόστομος Καμπέρης– Πρόεδρος Παραρτήματος Αργυροκάστρου

5) Σωκράτης Σπύρος – Πρόεδρος Παραρτήματος Δελβίνου

6) Γρηγόρης Καραμέλιος – Πρόεδρος Παραρτήματος Κορυτσάς

7) Γιώργος Τάλιος– Πρόεδρος Παραρτήματος Αυλώνας

8) Αγγελική Φίλιου - Πρόεδρος στη Θεσσαλονίκη

9) Βαγγέλης Ντούλες – μέλος Προεδρείου

10) Χρήστος Λέγκος– μέλος Προεδρείου

11) Μιχάλης Μποζώρης – μέλος Προεδρείου

12) Γιώργος Τζομάκας – μέλος Προεδρείου

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon