Ανακοίνωση Δ.Σ κοινότητας Λόγγου για την κακοκαιρία: Απαιτειται προσοχή και ψυχραιμία

Δημοσιεύθηκε: 03/12/2017 23:03 Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2017 23:03 Από: Tachydromos

Παρακαλούμε την προσοχή σας

Δεδομένου της κατάστασης των δυο τελευταίων εικοσιτετραώρων στο Λόγγο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δρόπολης, καθώς ολόκληρη η περιοχή βρέθηκε στο έλεος πολύ έντονων και ακραίων βροχοπτώσεων, έχουμε σαν αποτέλεσμα ο όγκος νερού να έχει παρασύρει το γεφύρι του Λόγγου αποκόπτοντας εντελώς τα χωριά Λόγγο και Κοσιοβίτσα.

Επίσης μέσα στο χωριό είχαμε έντονες κατολισθήσεις σε πολλά σημεία με σημαντικότερα την πλάγια πάνω από το Πηγάδι και κάτω από τον Ντακομαχαλά αποκόπτοντας την πρόσβαση σε Βασσομαχαλά και Νταγκομαχαλά . Κατολίσθηση σημαντική και πάνω από την πλατεία στο Νηπιαγωγείο .

Το δίκτυο ύδρευσης του χωριού είναι εκτός λειτουργίας ενώ το ηλεκτρικό δίκτυο υπολειτουργεί με μεγάλες διακοπές . Ακόμα η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα χειρότερο . Παρακαλούμε πολύ όλους να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους στο Λόγγο , να τους επιστήσουν την προσοχή μέχρι να περάσει το μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας και να φροντίσουν για τυχόν άμεσες ανάγκες τους .Τονίζουμε ότι ο Λόγγος αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένος .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Δρόπολης κ . Ντέτσικα που είχαμε νωρίτερα ενημερωθήκαμε ότι έχει ξεκινήσει σήμερα διαδικασία έκτακτων μέτρων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών καθώς ο Δήμος έχει κηρυχθεί επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι αυτή την ώρα και ας μην αναλωνόμαστε σε συζητήσεις ευθυνών , αυτές αν προκύψουν να είστε σίγουροι ότι θα τις αναλύσουμε αργότερα . Θέτουμε σαν Αδελφότητα Λογγιωτών στη διάθεση του Δήμου Δρόπολης κάθε βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Λόγγο αλλά και στα υπόλοιπα χωριά . Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι .

Εκ του Δ.Σ.

Deropoli.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon