Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας «στριμώχθηκε» στην Ουάσιγκτον για διαφθορά και ναρκωτικά

Δημοσιεύθηκε: 03/12/2017 09:48 Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2017 13:17 Από: Tachydromos

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον προσπάθησε να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης για το σκάνδαλο των ναρκωτικών και τη διαφθορά στη χώρα του, προεξάρχοντος του σκανδάλου του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία χαρακτηρίζουν την Αλβανία στο εξωτερικό.

Ο δημοσιογράφος της «Φωνής της Αμερικής» ήταν σαφής:

«Η σταθερότητα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, φέτος σημείωσε μείωση στις καλλιεργούμενες περιοχές κάνναβης, ενώ αυτό το έτος κατασχέθηκαν τόνοι μαριχουάνας από την αλβανική και την ιταλική αστυνομία. Τέλος, είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος είναι ύποπτος για προσχώρησή του στις ομάδες διακίνησης ναρκωτικών καθώς και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί που βρίσκονται υπό έρευνα, όλη αυτή η καταστροφική εικόνα είναι της Αλβανίας σήμερα».

Ο Μπουσάτι απάντησε σχετικά:

«Πρώτα από όλα η κάθε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχθεί από τους δικαστικούς θεσμούς στα δικαστήρια και πιστεύω υπάρχει η πολιτική βούληση της κυβερνητικής εξουσίας για την συγκεκριμένη περίπτωση στην πολιτική μας οικογένεια, για τη δημιουργία, δηλαδή, των όρων που αφορούν τις αρχές της δικαιοσύνης ώστε να αποφανθούν για το θέμα αυτό και μπορώ να πω ότι αυτό δεν σχετίζεται με την εικόνα της χώρας, γιατί ως δημοκρατική χώρα, οι κατηγορίες θα διερευνηθούν από τα ποινικά όργανα και στη συνέχεια το δικαστήριο θα δώσει την απόφασή του».

Ο Μπουσάτι θα επισημάνει, ακόμη:

«δεν προσπαθώ να δώσω μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να πω ότι η διαφθορά δεν είναι ένα απλό φαινόμενο των μεταβατικών κοινωνιών, όπως η αλβανική κοινωνία, αλλά οι χώρες αποτιμούνται από την καταπολέμηση της. Υπάρχει ένας δείκτης, της διεθνούς διαφάνειας, όπου η Αλβανία παρουσιάζεται ότι έχει σημειώσει πρόοδο κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θέλουμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό».

(Στοιχεία από telegraf.al)

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon