Η πανήγυρι της Αγίας Βαρβάρας στην Τρέμουλη

Δημοσιεύθηκε: 04/12/2017 19:17 Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2017 11:47 Από: Tachydromos

Τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος τέλεσε σήμερα τη Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ι. Ναό στην Ενορία της Τρέμουλης, στην καρδιά της περιοχής του Βούρκου. Μετείχαν του συλλείτουργου ιερείς της περιοχής ενώ δεκάδες πιστοί και απ τις γύρω ενορίες γέμισαν τον ιερό Ναό και τους γύρω χώρους προσευχόμενοι για τις πρεσβείας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας που είναι προστάτης του χωριού τους και των οικογενειών τους.

Ο συγκεκριμένος ναός έλκει διαχρονικά την ευλάβεια των Ορθοδόξων Χριστιανών όλης της περιοχής του Βούρκου και το πανηγύρι αποτελεί προσκύνημα για πολλούς πιστούς.

Για το πρόσωπο, το βίο, τα θαύματα και ειδικά το διδακτικό παράδειγμα για κάθε πιστό απ τους αγώνες της Αγίας Βαρβάρας μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος συνεργάτης της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Επεσήμανε ο π. Πορφύριος ότι αρνούμενη τις ανέσεις και την ευκολία της αμαρτωλής ζωής η Αγία που τιμούμε γεύτηκε την αιώνια ζωή και την παρρησία να πρεσβεύει στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Καθώς οι συνθήκες εκείνης της εποχής δεν διαφέρουν πολύ όσο και να μοιάζει παράλογο απ ότι σήμερα ζούμε, η Αγία Βαρβάρα είναι οδηγός για τον καθένα μας που θέλουμε να ζήσουμε με πίστη και κατά Θεό ενάρετα.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε ειδικά με λόγους ευχαριστίας για πιστό κάτοικο της Τρέμουλης που προσέφερε αφείδωλα οικονομίες της εργασίας του για την ριζική ανακαίνιση και λειτουργική αποκατάσταση του ι. Ναού της Αγίας Βαρβάρας. Το αποτέλεσμα των εργασιών αναστήλωσης είναι ορατό τόσο στην αναβάθμιση του εσωτερικού, την προσθήκη ωφέλιμων και χρήσιμων εξωτερικών επιφανειών, την αισθητική βελτίωση, την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου και εν γένει την ολική προαγωγή του προσκυνήματος αυτού που είναι πολύτιμο για την ευρύτερη περιοχή του Βούρκου.

Ακολούθησε στη συνέχεια κοινή τράπεζα στον εξωνάρθηκα όπου παρακάθισαν εν ομονοία ξαι ευφρόσυνη ατμόσφαιρα όλοι οι μετέχοντες στην Πανήγυρι.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon