Συνέπειες κακοκαιρίας στην περιοχή Λειβαδιάς και Ριζών

Δημοσιεύθηκε: 05/12/2017 16:35 Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2017 20:24 Από: Tachydromos

Τεράστιες ζημιές έχουν προκύψει και για κοινότητες της ΕΕΜ σε περιοχές του Δήμου Φοινίκης, στους Αγίους Σαράντα, απ’ την θεομηνία της περασμένης εβδομάδας

Ιδιαίτερα αισθητά είναι τα προβλήματα στους οδικούς άξονες που αφορούν τη σύνδεση της Λειβαδιάς ως σημαντικό διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με τα ορεινά χωριά Καροκίου, Σμίνετσι, Γριάσδανη. Ο δρόμος αυτός έτσι κι αλλιώς έχει τα δικά του προβλήματα λόγω χρόνιας εγκατάλειψης και χωρίς ουσιαστική βελτίωση που να αφορά έστω του βατούς χωματόδρομους όπως ο συγκεκριμένος. Ωστόσο όμως οι βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας έφεραν σαν συνέπεια υπερχειλίσεις στον ποταμό Πόβλα που έχει πλήξει τόσο γέφυρες του δρόμου από Λειβαδιά προς την διάβαση της Ρίπεση όσο και μεγάλες φθορές στο σώμα του δρόμου. Ο δρόμος απ’ την τοποθεσία Κλεισούρα είναι σχεδόν απροσπέλαστος ενώ οι κάτοικοι αποκλεισμένοι και μην γνωρίζοντες την προοπτική των επεμβάσεων που θα καταστίσει και πάλι δυνατή την κυκλοφορία.

Ανάλογο πρόβλημα έχει προκύψει και στο τμήμα απ’ τη Τσερκοβίτσα προς Μάλτσανη, του άλλου χωματόδρομου που αφορά στην περιοχή των Ριζών και Δίβρης. Λόγω εκτεταμένων κατολισθήσεων η κοινότητα της Μάλτσανης έχει αποκοπεί από πρόσβαση αυτοκινήτων έστω και ψηλού τύπου που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Ζημιές έχουν προκύψει και στο οδικό δίκτυο προς Κάτω Λεσινίτσα και κυρίως προς την Άνω ειδικά γέφυρα μεταξύ των δύο συνοικισμών που έχει εκτεθεί στις φθορές και πρόκειται να υποστεί παραπέρα ζημιές στην περίπτωση επανάληψης της κακοκαιρίας.

Ζημιές μικρότερης έκτασης προφανώς και σε άλλους χωματόδρομους προς κοινότητες της περιοχές, και ο τύπος αυτός δρόμων αποτελεί το βασικό όγκο του εσωτερικού δικτύου του Δήμου. Αγρότες και κτηνοτρόφοι στην πεδιάδα της περιοχής υπέστησαν επίσης ζημιές μικρότερης κλίμακας και άλλης προφανώς φύσης.

Στην ανησυχία των κατοίκων συμπαρίστανται στο μέτρο το δυνατού οι δομές του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που από την πλευρά του κάνει έκκληση προς το Δήμο και τους φορείς του ώστε όχι απλά να καταγράψουν την κατάσταση αλλά να υψώσουν τόνους διεκδίκησης προκειμένου το γρηγορότερο και στα πλαίσια έκτακτων μέτρων να αποκατασταθούν οι οδικές συγκοινωνίες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon