Η Ταυτότητα της Ημέρας

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2017 08:22 Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2017 08:22 Από: Tachydromos

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. 2017

342η ημέρα του έτους

Ανατολή Ήλιου: 07:27

Δύση Ήλιου: 17:06

Σελήνη 20 ημερών

Χριστιανικό Εορτολόγιο

Ορθόδοξη Εκκλησία

† Αποστόλων (εκ των εβδομήκοντα) Σωσθένους επισκόπου γενομένου Κολοφώνος, Απολλώ επισκόπου Καισαρείας και Επαφροδίτου επισκόπου Αδριακής, Καίσαρος επισκόπου Δυρραχίου, Κηφά, Ονησιφόρου επισκόπου Κορώνης (εν Μεσσηνία) και Τυχικού.

† Οσίων Παταπίου του εν Λουτρακίω, Δαμιανού και Σωφρονίου επισκόπου εν Κύπρω.

† Παρθενίου του εν Χίω.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

Κάποιες από τις σέκτες του Βουδισμού γιορτάζουν τη Μεγάλη Φώτιση ή Αφύπνιση του Σιντάρτα Γκαουτάμα, του ιστορικού Βούδα, που ίδρυσε τη θρησκεία και το φιλοσοφικό σύστημα του Βουδισμού.

«Ένα βράδυ ο Σιντάρτα Γκαουτάμα κάθησε κάτω από μια συκιά και αποφάσισε να μην σηκωθεί αν δεν κατακτήσει τη Φώτιση. Το πνεύμα του κακού, ο Μάρα, προσπάθησε να τον εμποδίσει. Όμως, ο Γκαουτάμα πέτυχε τον σκοπό του, πέφτοντας σε βαθύ διαλογισμό και έχοντας ως μόνα στηρίγματα τις δέκα αρετές από τις προηγούμενες ζωές του (ευσπλαχνία, ηθική, άρνηση, σύνεση, εμμονή, υπομονή, αλήθεια, αποφασιστικότητα, καθολική αγάπη και αταραξία ψυχής).»

Γιορτή των Φώτων στη Λυών, προς τιμή της Παναγίας, που πιστεύεται ότι έσωσε την πόλη από την πανώλη το 1642. Όλη η Λυών φωταγωγείται το βράδυ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Η γιορτή, έχοντας χάσει τον θρησκευτικό της υπόβαθρο είναι πλέον μια τουριστική ατραξιόν.

Sansimera.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon