Νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε χριστιανική εκκλησία

Δημοσιεύθηκε: 17/12/2017 15:41 Τελευταία Ενημέρωση: 17/12/2017 15:41 Από: Tachydromos

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που έκαναν δύο καμικάζι σε χριστιανική εκκλησία του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που μόλις είχε αρχίσει η κυριακάτικη λειτουργία, παρουσία περίπου 400 πιστών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν, Σαρφράζ Μπούγκτι. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι φρουροί ασφαλείας της αστυνομίας αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες και ότι η αστυνομία σκότωσε έναν από τους δράστες πριν αυτός προλάβει να μπει στον κυρίως ναό. Ο δεύτερος δράστης ωστόσο, κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο του ναού, όπου και ανατινάχθηκε.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, η οποία συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αλλά την τελευταία περίοδο μαστίζεται από μια αυτονομιστική εξέγερση και την ισλαμιστική βία.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon