Χειροτονία Ιερέα στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 18/12/2017 19:45 Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2017 19:45 Από: Tachydromos

Στην κατάνυξη της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας και μέσα σε ιδιαίτερα χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, χθες, 17 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος χειροτόνησε στο δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης τον Πρεσβύτερο Αιμιλιανό Λίτο. Ο π. Αιμιλιανός, νέος στην ηλικία κληρικός, είχε χειροτονηθεί Διάκονος προ διετίας και υπηρετεί στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου κατά τις ανάγκες, ειδικά σε ιεραποστολικές δραστηριότητες στην ορεινή περιοχή της Ζαγοριάς. Κατάγεται απ την Πρεμετή ενώ σπούδασε στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Ανάστασης στη νέα Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο. Με την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου επίσης σπούδασε στο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής της Ακαδημίας Βελλά, πτυχίο ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς διδάσκει την τέχνη της Ψαλτικής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και άλλα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος σε ομιλία γεμάτη πατρική αγάπη παρότρυνε το νέο Ιερέα να είναι πάντοτε γεμάτος από θείο ζήλο και να εργάζεται ιεραποστολικά για την πνευματική ανύψωση του ποιμνίου των ενοριών που αναλαμβάνει. Παράδειγμα ιεροσύνης και υπαξοής στο θέλημα του Θεού, επανέλαβε ο Μητροπολίτης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που ανύψωσε την Ορθοδοξία σ αυτά τα μέρη σε επίπεδα που δεν είχε φανταστεί κανείς μετά τον αδυσώπητο κομουνιστικό διωγμό. Στη Λειτουργία και το μυστήριο της χειροτονίας μετείχαν κληρικοί και δεκάδες πιστοί από ενορίες της Πρεμετής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του παρακείμενου 9-Χρονου Σχολείου ακολούθησε κέρασμα όπου πιστοί, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν τον νεοχειροτονηθέντα ιερέα. Ο Μητροπολίτης και πάλι παρότρυνε και απηύθυνε έκκληση να υπάρξουν μιμητές υποψήφιοι προς χειροτονία ως βασική προσφορά για τη στερρέωση της Εκκλησίας μας.

Να αναφερθεί ότι την πρώτη της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων Κυριακή, στις 19 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου χειροτόνγσε στο βαθμό του Διακόνου τον Βίκτωρα Γιάννη απ τους Αγίους Σαράντα και συγκεκριμένα την περιοχή του Μουρσί. Και η περίπτωση αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη θυσίας και προς μίμηση παράδειγμα. Ο Διάκονος Βίκτωρας ζούσε στην Πάτρα και υπακούοντας στην κλήση της ιεροσύνης σε νεαρή ηλικία αποφάσισε να επιστρέψει και να προσφερθεί στος ανάγκες της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon