Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς τραυματίζοντας τουλάχιστον 19 - «Σκόπιμη ενέργεια» λέει η αστυνομία

Δημοσιεύθηκε: 21/12/2017 09:35 Τελευταία Ενημέρωση: 21/12/2017 09:35 Από: Tachydromos

Περιστατικό που αναβιώνει μνήμες από παλαιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώθηκε πριν από λίγο σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στον σταθμό Φλίντες της Μελβούρνης. Η αστυνομία κάνει λόγο για «σκόπιμη ενέργεια».

Όπως αναφέρει το AP, τουλάχιστον 19 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη μετά από καταδίωξη. Εξ αυτών οι δώδεκα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία παρακολουθεί επί του παρόντος ένα περιστατικό στην οδό Φλίντερς ανάμεσα στους δρόμους Ελισάβετ και Σουάνστον, όπου ένα όχημα έπεσε σε πολλούς πεζούς. Ο οδηγός συνελήφθη. Ο αριθμός των τραυματισμένων δεν είναι γνωστός σε αυτό το στάδιο», ανέφεραν νωρίτερα οι Αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon