Η διόρθωση της "ανωμαλίας Γιαννουλάτος"  - Του Artan Hoxha

Δημοσιεύθηκε: 25/12/2017 22:39 Τελευταία Ενημέρωση: 27/12/2017 19:21 Από: Tachydromos

Του Artan Hoxha -  

Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο Γιαννουλάτο αποδόθηκε τρεις μέρες πριν η αλβανική ιθαγένεια από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας, την Εξοχότητά Του, Ιλύρ Μέτα.  

Ένα αίτημα που εκρεμεί από το 1992, εκπληρώθηκε μετά από 25 χρόνια. Ένα τέταρτο του αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γιαννουλάτος μας επιβεβαίωσε κάθε μέρα και με μεγαλύτερη συνέπεια ότι από τις αρχές του ότι αϕίχθη στην Αλβανία με μια ξεκάθαρη αποστολή και μόνο μ’  αυτή την αποστολή – την ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκέϕαλου Εκκλησίας της Αλβανίας – και που, στη συνέχεια έζησε αυτό το ένα τέταρτο του αιώνα εδώ μεταξύ μας σαν χριστιανός απόστολος.  

Προσεγγίζοντας τα όρια της κατανόησης, στα πρώτα 10-15 χρόνια και μπορεί να δικαιολογηθεί ο σκεπτικισμός και/είτε η υποψία στα κανονικά αλβανικά μυαλά με αϕορμή την ελληνική εθνικότητα του Γιαννουλάτου.  

Στη συνέχεια, η τήρηση υπό όρους αδράνειας του αιτήματος για την ιθαγένεια έλαβε τη μορϕή μιας ανωμαλίες που συνεχίστηκε λόγο της ίδιας αδράνειας στα όρια της συλλογικής ηλιθιότητας, ορισμένοι με τη ϕωνή τους και ορισμένοι άλλοι με τη σιωπή τους.  

Ο Πρόεδρος Ιλύρ Μέτα έβαλε τέρμα στη συλλογική μας ηλιθιότητα. Γι' αυτό και τον ευχαριστώ. Αλλά περισσότερο ευχαριστώ το Μακαριώτατο, ο οποίος με την αντοχή και με  την κατανόηση του χριστιανού απόστολου μας χάρισε όλον τον αναγκαίο χρόνο για να θεραπευτούμε εμείς οι ίδιοι από τη  συλλογική μας ηλιθιότητα.   

Όσο για μερικά άτομα αθεράπευτα, ο Μακαριώτατος θα συνεχίσει ακατάπαυτα να τους συγχωρεί και να προσεύχεται γι'  αυτά.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon