Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - Μέτα για τη χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δημοσιεύθηκε: 26/12/2017 15:11 Τελευταία Ενημέρωση: 27/12/2017 10:37 Από: Tachydromos

Τις ευχαριστίες του για την χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού Προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ιλίρ Μέτα - Ν. Κοτζιά

Σημειώνεται ότι χθες, για το ίδιο θέμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς είχε θέσει το ζήτημα της απόδοσης αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, στον Αλβανό ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κρήτη (10-12/11/2017), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Εξάλλου, με προχθεσινή (24/12/2017) ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Κοτζιάς είχε χαιρετίσει «την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα».

Οπως είχε υπογραμμίσει ο κ. Κοτζιάς, επρόκειτο για «Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon