Στην Κολομβία της Ευρώπης οι νέες.. φυλές της Κόζα Νόστρα

Δημοσιεύθηκε: 27/12/2017 19:20 Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2017 16:31 Από: Tachydromos

Τις διασυνδέσεις της Ιταλικής μαφίας με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και τους βαρόνους της Αλβανίας πραγματεύεται η Ισπανική εφημερίδα "El Confidencial". Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα, χαρακτηρίζει την Αλβανία ως την Κολομβία της Ευρώπης και επισημαίνει ότι η καλλιέργεια κάνναβης την τελευταία διετία έχει αυξηθεί σημαντική.

Τα στοιχεία που παραθέτει προέρχονται κυρίως από την Ιταλική Αστυνομία και την Εισαγγελία ενώ επισημαίνει με έμφαση το γεγονός ότι η Ιταλική αστυνομία έχει συχνή παρουσία στην Αλβανία και σχετίζεται τόσο με το οργανωμένο έγκλημα όσο και με τους κινδύνους από την επιστροφή τζιχαντιστών.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε έρευνα που διεξήγαγαν καθηγητές του Χάρβαρντ και η οποία δείχνει ότι οι Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες ενώ αυξάνουν την επιρροή τους στον Αλβανικό δημόσιο βίο και την κοινωνία. Τονίζεται δε ότι έχουν συνεργασία με διεθνή δίκτυα, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία, που δραστηριοποιούνται με την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Epirupost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon