ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΙΡΑΝΩΝ, ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Δημοσιεύθηκε: 03/01/2018 19:38 Τελευταία Ενημέρωση: 03/01/2018 19:38 Από: Tachydromos

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΙΡΑΝΩΝ, ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Μακαριώτατε,

Με βαθύ σεβασμό και αίσθημα ευγνωμοσύνης απ τις καρδιές Σας μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας για τα Χριστούγεννα! Είθε ο γεννηθείς Κύριος μας να ευλογεί και το Νέο Έτος 2018!

Η χρονιά που μας πέρασε, σπουδαία Επέτειος για την Εκκλησία μας, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 25 χρόνια απ’ την Εκλογή και Ενθρόνιση σας επικεφαλής της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας μας, είχε και μια τόσο ευχάριστη είδηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας εξέδωσε το Διάταγμα για την παραχώρηση της υπηκοότητας της χώρας σε Σας Μακαριώτατε.

Καρπός των προσευχών όλου του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά ταυτόχρονα και δικαίωση σε μια προσπάθεια που πέραν των άλλων αφορά στην εμπέδωση της ισονομίας και ισοπολιτείας στη χώρα ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τα λόγια είναι περιττά για τους λόγους γιατί θα έπρεπε από καιρό να είχε γίνει αυτό το βήμα απ’ την πολιτεία. Απ’ την πρώτη μέρα που αναλάβατε το τιτάνιο έργο και εν πρώτη όψη αδύνατο, αυτό της από τα ερείπια του αθεϊστικού διωγμού ανασυγκρότησης της Εκκλησίας μας, αγαπήσατε αυτό τον τόπο με όλη τη δύναμη της ψυχής και της καρδιάς σας. Αγαπήσατε τον αδικημένο, όπως συχνά αναφέρετε, λαό αυτής της χώρας. Αφιερώσατε όλη τη δύναμη σας αψηφώντας κόπους και κάνοντας πράξη την ανιδιοτελή αγάπη Σας. Τα αποτελέσματα είναι ένα θαύμα. Η Εκκλησία μας είναι σήμερα ένα απ’ τα πλέον ιστορικά επιτεύγματα της σύγχρονης Ορθόδοξης ιεραποστολής. Η προσφορά στην αναγέννηση της κοινωνίας έχει τόσα πολλά παραδείγματα πραγμάτωσης.

Όλα αυτά έχουν τη δική σας σφραγίδα.

Έστω και μέσα απ’ αυτό το διαρκή αίτημα και αγώνα δικαίωσης για την κτήση της ιθαγένειας της χώρας της οποίας τόσα πολλά προσφέρατε, αποτελεί παράδειγμα καρτερίας και νομοταγούς δράσης. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές σας και την απαίτηση όλης της Ορθόδοξης κοινότητας.

Μακαριώτατε, εμείς ως Μητρόπολη, σε όλες τις ενορίες της και τα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς με τα οποία την έχετε προικίσει, αισθανόμαστε ευεργετημένοι και προνομιούχοι που η χάρις του Θεού, για τόσα πολλά χρόνια σας έχει φέρει κοντά μας. Ευχόμαστε ακόμη να Σας χαρίζει δύναμη και πλούσιο το φωτισμό Του ώστε να συνεχίσετε να μας προσφέρετε με την πείρα το έμπρακτο δίδαγμα της Χριστιανικής αγάπης, της υπομονής και της τόλμης για να ελπίζουμε ακόμη και σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Δεχτείτε τις ταπεινές μας ευχές για ακόμη μια χρονιά συνέχειας στο πλούσιο πνευματικό έργο Σας!

Παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε δεόντως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ευχαριστία μας για την απόφαση του ώστε να εγκρίνει αίτημα διαχρονικό του συνόλου των Ορθοδόξων πιστών στην Αλβανία!

Αργυρόκαστρο, Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 2017

· Το κείμενο αναγνώστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο κατά τη Θεία Λειτουργία απ’ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο και υπεγράφη από τους κληρικούς και τους πιστούς

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon