Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς ο Λευτέρης Πετρούνιας

Δημοσιεύθηκε: 15/01/2018 21:49 Τελευταία Ενημέρωση: 15/01/2018 21:49 Από: Tachydromos

Ο πρωταθλητής της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε σε δύο κατηγορίες στα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), τα οποία διοργανώνονται για πρώτη χρονιά.

Ο Ελληνας «άρχοντας των κρίκων» επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μια κι έτσι πήγαν στην Ελλάδα τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, μετά τη σχετική ψηφοφορία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου.

Τον ελληνικό θρίαμβο ολοκλήρωσε η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, κερδίζοντας πανηγυρικά το έπαθλο στην κατηγορία της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (“Team of the Year”), με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%.

Η ψηφοφορία του κοινού διεξήχθη μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη, εκεί όπου παρών θα είναι και ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως αντιπρόεδρος της UEG.

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, δέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά τον θρίαμβο του «άρχοντα των κρίκων» στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων της χρονιάς που έφυγε.

Ο ΠτΔ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, εκφράζοντας του τα θερμά συγχαρητήρια για την επικράτηση του σε δύο κατηγορίες, αυτές του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή και της Κορυφαίας Εμφάνισης για το 2017.

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon