Κόσοβο: Δολοφονήθηκε ο Σέρβος πολιτικός Ολιβερ Ιβάνοβιτς

Δημοσιεύθηκε: 16/01/2018 11:11 Τελευταία Ενημέρωση: 16/01/2018 12:39 Από: Tachydromos

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο θεωρούμενος ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, μεταδίδουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑP, ο δικηγόρος του πολιτικού δήλωσε ότι ο Ιβάνοβιτς είναι νεκρός.

«Δυστυχώς, ευχόμουν να μην είναι αλήθεια, αλλά οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο Όλιβερ είναι νεκρός στις 9:30 σήμερα το πρωί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Η αστυνομία του Κοσόβου δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το περιστατικό. Σύμφωνα με αναφορές, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πολιτικού, μπροστά από τα γραφεία του κόμματος του, Πρωτοβουλία Πολιτών «Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP) στο βόρειο τμήμα της πόλης της Μιτρόβιτσα, όπου πλειοψηφεί ο σερβικός πληθυσμός.

Σε αντίθεση με το AP, η κρατική τηλεόραση της Σερβίας αναφέρει ότι γιατροί δίνουν μάχη, για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα «Vecernje Novosti» ο Ιβάνοβιτς είναι ήδη νεκρός.

Ο 64χρονος πολιτικός είναι μία από τις βασικότερες πολιτικές προσωπικότητες του βόρειο Κοσόβου, στο οποίο εντάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, μία δεκαετία μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία.

Το 2016, ο Ιβάνοβιτς καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, την περίοδο 1998-99. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ετυμηγορία αναστράφηκε και μία νέα δίκη πάνω στο θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon