Freedom House, χώρα εν μέρει ελεύθερη η Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 16/01/2018 12:38 Τελευταία Ενημέρωση: 17/01/2018 13:46 Από: Tachydromos

Η οργάνωση Freedom Houseκατατάσσει την Αλβανία μεταξύ των χωρών με εν μέρει ελευθερία, στην ίδια ομάδα με το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο.

Εντωμεταξύ, οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής, η Κροατία, η Σερβία, αλλά και η γειτονική χώρα, η Ελλάδα, κατατάσσονται στην ομάδα των ελεύθερων χωρών.

Σύμφωνα με την έκθεση που κοινοποιήθηκε από την Freedom House υπό τον τίτλο «Η ελευθερία στον Κόσμο το 2018», το 45 % των χωρών θεωρούνται ελεύθερες, 30% εν μέρει ελεύθερες και το 25% μη ελεύθερες.
Μεταξύ των χωρών που η οργάνωση θεωρεί μη ελεύθερες είναι η Τουρκία, αλλά και η Ρωσία.

Μεταξύ των άλλων στην έκθεση επισημαίνεται ότι η δημοκρατία το 2017 ήρθε αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή κρίση της τελευταίας δεκαετίας, αφού παραβιάστηκαν και εκβιάστηκαν οι θεμελιακές αρχές της, όπως η εγγύηση των ελεύθερων εκλογών, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η κυριαρχία του νόμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό ρόλο ως πρωταθλητές των δημοκρατικών ιδανικών, ενώ η Ρωσία και η Κίνα «έχουν αυξήσει την καταστολή» και την «κακή επιρροή εκτός της χώρας», αναφέρεται στην έκθεση της οργάνωσης Freedom House.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon