Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

Δημοσιεύθηκε: 18/01/2018 13:37 Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2018 13:36 Από: Tachydromos

Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη, Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια), είναι τα πέντε ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, χθες στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής ιστοσελίδας «www.MKD.mk», τα ονόματα είναι στα σλαβικά και οι αντίστοιχες μεταφράσεις του στα ελληνικά είναι τα εξής:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)

Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)

Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας

Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Χθες, η συνάντηση των διαπραγματευτών Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη, δημιούργησε πρόσθετα εμπόδια αντί διεξόδου.

Ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε σε σταθμό των Σκοπίων (CITEL) ότι η λύση που προτείνει ο κ. Νίμιτς είναι «μακριά από το να είναι αξιοπρεπής», αφού νωρίτερα επισήμανε ότι «εμείς έχουμε όνομα, είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό το όνομα είναι η βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα το 2018 κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” έθνους και της “μακεδονικής” γλώσσας».

http://www.kathimerini.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon