Οι Αλβανοτσάμηδες κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα- είστε υποτελείς στην Αθήνα!

Δημοσιεύθηκε: 18/01/2018 09:14 Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2018 09:14 Από: Tachydromos

Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, σε εκδήλωση του κόμματος του, για τα 27 χρόνια από την ίδρυση της «Πατριωτικής Εταιρείας Τσαμουριά» καταφέρθηκε κατά της αλβανικής κυβέρνησης του Έντι Ράμα, στην οποία συμμετείχε την προηγούμενη τετραετία, καθώς και κατά της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι το PDIU με σχεδόν 80 χιλιάδες ψήφους, είναι μια πολιτική δύναμη στη χώρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ράμα για 'υποτέλεια' στην Αθήνα, επειδή έχει παρατήσει τις διεκδικήσεις των Αλβανοτσάμηδων.

«Το ζήτημα των τσάμηδων και του έθνους δεν μπορεί να παραμένει όμηρο στο πλαίσιο των συμφωνιών που οι υποτελείς των Τιράνων κάνουν με την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε, επίσης, το κομμουνιστικό παρελθόν της Αλβανίας και προσωπικά τις πολιτικές του Ενβέρ Χότζα, «που καταδίκασε στη λήθη και τη σιωπή του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων επί μισό αιώνα"

Πρόβλημα αιώνων με την Αθήνα!

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόβλημα με την Αθήνα δεν είναι τωρινό αλλά τουλάχιστον …δύο αιώνων.

«Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας αλλά της Αθήνας! Δεν καταλαβαίνω αυτές τις πολιτικές φωνές στα μέσα ενημέρωσης που μας λένε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί. Συγνώμη που το λέω, αλλά πότε οι σχέσεις με την Ελλάδα ήταν καλές; Που δημιούργησε την αδικία της τσαμουριάς, που μας κρατά σε ομηρία για τη συνθήκη οριοθέτησης της θάλασσας; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να σπείρουν μη αξιόπιστους τάφους σε μια χώρα που εισέβαλαν και έκαψαν;

Και η κυβέρνηση των Τιράνων ανοίγει το δρόμο ρίχνοντας μετάξια και λέει ότι λύνουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα».

Έκανε ο Ράμα πολυεθνική την Αλβανία...

Καταφέρθηκε κατά του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, που η κυβέρνησή του αναγνώρισε στην Αλβανία εννέα μειονότητες και «έκαναν την Αλβανία μια πολυεθνική χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε κατά της αλβανική ςκυβέρνησης γιατί «θα γεμίσουμε με οκτώ χιλιάδες ελληνικούς τάφους. Όσοι δεν έχουν σκοτωθεί σε ολόκληρο τον Ιταλοελληνικό Πόλεμο (...) Και η «κυβέρνηση των Μεγάλων Πατριωτών» (του Ράμα) έβαλε μια μέρα ευλάβειας για να έρχονται (οι Έλληνες) να προσκυνούν, να θυμιατίζουν και να κυματίζουν στην γη μας τις σημαίες της Βορείου Ηπείρου».

Οι Έλληνες που πολέμησαν το '40 ήταν εισβολείς!

Ο Σφετίμ Ιντρίζι είπε ακόμη ότι εάν οι Έλληνες δεν ανεγείρουν μνημεία για το Αλβανοτσάμικο τάγμα του «Αλί Ντεμί» και των πεσόντων στην τσαμουριά θα κάνουν διαμαρτυρίες και θα υποβάλουν αιτήματα:

«Θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα και δημοκρατικές μορφές διαμαρτυριών και δημοψηφισμάτων, για τους Έλληνες στρατιώτες ότι έπεσαν ως εισβολείς σε αλβανικό έδαφος».

(Στοιχεία από 27.al, news-start.info, panorama.com.al)

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon