Αλβανοτσάμης Ιντρίζι: Με τα στρατιωτικά νεκροταφεία οι Έλληνες θα διεκδικήσουν αλβανικά εδάφη

Δημοσιεύθηκε: 19/01/2018 10:00 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2018 09:58 Από: Tachydromos

Ο ακροδεξιός Αλβανοτσάμης Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος PDIU, πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, σε δηλώσεις του στο FaxTV υποστήριξε ότι η δημιουργία τάφων για τους Έλληνες πεσόντες στρατιώτες στην Αλβανία παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον Ιντρίζι τα μέλη των ελληνικών οικογενειών με το να μην λαμβάνουν τις σορούς των νεκρών στρατιωτών από εκεί που έπεσαν, μετά από λίγα χρόνια, με βάση την αρχή «όπου έχουμε νεκροταφείο, έχουμε πατρίδα», θα διεκδικήσουν αλβανικά εδάφη.

Ο ίδιος ζήτησε την αρχή της αμοιβαιότητας με τον πληθυσμό των Αλβανοτσάμηδων, με τη διαφορά ότι οι Αλβανοτσάμηδες εγκατέλειψαν την Ελλάδα και κατέφυγαν την Αλβανία επειδή συνεργάστηκαν με τους ναζί. Δεν υπάρχει καμία αμοιβαιότητα μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν ενάντια στον φασισμό, με δοσίλογους και προδότες που συνεργάστηκαν με τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και έχουν καταδικαστεί από ελληνικά δικαστήρια ως εγκληματίες πολέμου.

Σε ό,τι αφορά τα «αλβανικά εδάφη» που υποτίθεται ότι «κινδυνεύουν», η Ελλάδα έχει ήδη 400.000 Βορειοηπειρώτες ζωντανούς και τη Βόρειο Ήπειρο που είναι ελληνική γη να διεκδικήσει εάν ήθελε. Έχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που δεν έχει αναιρεθεί, το οποίο ορίζει την αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου. Εάν η Ελλάδα είχε πράγματι αλυτρωτικές διαθέσεις, έχει ζωντανούς πληθυσμούς και διεθνείς συνθήκες να εφαρμόσει, αλλά και την ισχύ να το πετύχει. Δεν θα «επιστράτευε» τους νεκρούς στρατιώτες της.

Αλλά είναι τόσο μεγάλο το μίσος του φασίστα Αλβανοτσάμη Σπετίμ Ιντρίζι, που ο πραγματικός λόγος της εναντίωσής του στα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία, είναι επειδή οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες έπεσαν πολεμώντας τον φασισμό και τον ναζισμό που εκείνος πρεσβεύει.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon