Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Δημοσιεύθηκε: 22/01/2018 19:48 Τελευταία Ενημέρωση: 23/01/2018 16:50 Από: Tachydromos

Του Αγίου Αναστασίου του Πέρση σήμερα, 22 Ιανουαρίου και η Ορθόδοξη κοινότητα στην Αλβανία γιόρτασε και την ονομαστική γιορτή του Προκαθημένου της, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και συλλειτουργούντων όλων των μελών της Ιεράς της Συνόδου των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βερατίου κ. Ιγνατίου, Κορυτσάς κ. Ιωάννη, Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, Φίερι κ. Νικολάου, Ελμπασάν κ. Αντωνίου και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ καθώς και του Επισκόπου Βύλλιδος κ. Άστη. Λειτούργησαν επίσης κληρικοί της Αρχιεπισκοπής καθώς και των άλλων Μητροπόλεων.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χειροτόνησε τον Ιεροδιάκονο Αναστάσιο που χθες είχε γίνει η μοναχική κουρά του. Ο ιεροδιάκονος Αναστάσιος που έφερε τον όνομα Πασχάλης Μάμα κατάγεται απ την Αυλώνα και θα διακονεί στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον νεοχειροτονηθέντα του έδωσε χρήσιμες πνευματικές συμβουλές και προτροπές πέρνοντας αφορμή και απ το Αποστολικό ανάγνωσμα όπου ο Απόστολος Παύλος νουθετεί το μαθητή του Τιμόθεο που επίσης σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του.

Στο Συνοδικό Μέγαρο ακολούθησε υποδοχή και κέρασμα για τους εκατοντάδες πιστούς που συνέρρεαν να ευχηθούν και πάρους την ευχή απ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Ενώσεις νέων Ορθοδόξων, γυναικών και αντιπροσωπείες των εκπαιδευτηρίων Πνοής Αγάπης εξέφρασαν στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκλλησίας στην Αλβανία θερμές ευχαριστίες για όλα όσα θαυμαστά συντελούνται υπό τη δική του σοφή ποιμαντορία.

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην Αίθουσα του Συνοδικού και όλο το περιβάλλον δημιούργησαν οι χωροδίες τόσο του 9-χρόνου Ελληνοαλβανικού Σχολείου Πνοή Αγάπης στο Αργυρόκαστρο όσο και η πολυπληθή χωροδία του Κολλεγίου στο Μεσοπόταμο. Με λόγια καρδιάς και τραγούδια που έγραψαν ειδικά για το Μακαριώτατο μετέφεραν την ευγνωμοσύνη και την ευχαριστία της καρδιάς τους αλλά ταυτόχρονα και την πνευματικότητα που βιώνουν σ αυτά τα σχολεία με τη βοήθεια των εκλεκτών δασκάλων και καθηγητών τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon