Πρ. Παυλόπουλος: Καμία ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την ΠΓΔΜ όσο υπάρχει αλυτρωτισμός

Δημοσιεύθηκε: 29/01/2018 11:16 Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2018 11:16 Από: Tachydromos

Μήνυμα για την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin.

Παίρνοντας αφορμή κατ' αρχάς από την επίσκεψη που ο Έλληνας Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει στο Ισραήλ και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και, την επίσκεψη, τώρα, του κ. Rivlin - μια επίσκεψη που συμπίπτει με την Επέτειο του Ολοκαυτώματος-, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες θεωρούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος ελάχιστο φόρο τιμής στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί η δράση υπολειμμάτων του φασισμού και του ναζισμού, που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα», τόνισε.

Όσον αφορά το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρας, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς, επέμεινε, εξηγώντας ότι ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Παράλληλα, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν το δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon