Σεμινάρια Κατάρτισης στον Γεωργικό Τομέα

Δημοσιεύθηκε: 31/01/2018 15:29 Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2018 08:12 Από: Tachydromos

Σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, υπό την γενικότερη κάλυψη του Ιδρύματος Ανώτερης Παιδείας «ΛΟΓΟΣ», στο διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου (Παρασκευή – Κυριακή) στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου διοργανώνονται Σεμινάρια Κατάρτισης στον Γεωργικό Τομέα. Στην ουσία πρόκειται για επέκταση και στην πράξη εφαρμογή γενικότερου Προγράμματος υπό τη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας ώστε σε συνεργασία και με τη συνδρομή της ΑΓΣΘ για την δραστηριοποίηση της Ορθοδόξου κοινότητας στον Άγροδιατροφικό Τομέα. Τελικός στόχος της σχετικής συμφωνία συνεργασίας που έχει υπογραφεί αφορά στην κατάρτιση στελεχών για τον Γεωργικό Τομέα (παραγωγή, κτηνοτροφία, επεξεργασία και προώθηση προϊόντος) με την σταθερή και θεσμοθετημένη λειτουργία ΙΕΚ Αγροδιατροφικού προσανατολισμού.

Ωστόσο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι και τα πιστοποιημένα Σεμινάρια που ξεκινούν απ’ το Αργυρόκαστρο και θα επεκταθούν στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές με σκοπό τόσο την κατάρτιση σε εναλλακτικές καλλιέργειες, σύγχρονες τεχνικές κ.α. αλλά και την προσέλκυση στο τομέα νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Για τρεις κατά σειρά ημέρες ειδικοί καθηγητές με πολυετή πείρα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής θα αναπτύξουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης και όχι απλά θεωρητική παράδοση σε τέσσερεις ενότητες που έχουν επιλεγεί κατόπιν προσεκτικής προσέγγισης της κατάστασης του τομέα στην περιοχή εστίασης αλλά και την προοπτική. Σύγχρονες τεχνικές στη Γεωργία, Καλλιέργεια Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, Επεξεργασία ΦΑΦ αλλά και συγκρότηση κτηνοτροφικής φάρμας είναι οι ενότητες για το πρώτο Σεμινάριο Κατάρτισης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η παράδοση μαθημάτων θα γίνει απ’ τους ειδικούς της ΑΓΣΘ και με παράλληλη στην αλβανική μετάφραση. Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης που διαρκεί από 10 έως 16 ώρες ανάλογα με την ενότητα θα παραδοθούν απ’ τους καθηγητές Βεβαιώσεις Συμμετοχής και Κατάρτισης που εκτός των άλλων ενδιαφέρουν και τους ειδικούς γεωπόνους και κτηνίατρους. Τα Σεμινάρια θα γίνουν στο σύγχρονο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα «ΕΜΜΑΟΥΣ», λίγο ήξω απ’ το Αργυρόκαστρο.

Ήδη έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στα Σεμινάρια από διάφορες περιοχές της Μητροπόλεως.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon