Ο Πρόεδρος ΜΕΤΑ αντιδρά για τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Ελλάδα: Θα κινηθώ βάσει του νόμου

Δημοσιεύθηκε: 01/02/2018 11:58 Τελευταία Ενημέρωση: 02/02/2018 10:54 Από: Tachydromos

Ο πρόεδρος Ιλλύρ Μέτα λέει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον και προσοχή το θέμα της νέας συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Αντιδρώντας μέσω του Facebook, π Μέτα λέει ότι γι αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα θα κινηθεί βάσει του Συντάγματος και ταυτιζόμενος με τις νομικές και πολιτικές ευθύνες.

Ο Μέτα επισημαίνει ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και «ο χειρισμός τους υπό όρους διαφάνειας, συμμετοχής και ταύτισης με το Σύνταγμα, της διεθνούς νομοθεσίας και των αμοιβαίων συμφερόντων, θα συμβάλλουν στην πρόοδό τους.

Ιλύρ Μέτα: Αγαπητοί σχολιαστές, θεωρώ δίκαια την ανησυχία σας, υποκινούμενοι από τις ειδήσεις και τις διάφορες δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Εγώ παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, αλλά χωρίς βιασύνη, αυτό το σημαντικό θέμα και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κινηθώ βάσει του Συντάγματος και των αρμοδιοτήτων και πολιτικών, νομικών και δημόσιων ευθυνών αναφορικά μ’ αυτό το θέμα. Οισχέσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και «ο χειρισμός τους υπό όρους διαφάνειας, συμμετοχής και ταύτισης με το Σύνταγμα, της διεθνούς νομοθεσίας και των αμοιβαίων συμφερόντων, θα συμβάλλουν στην ισχυρή, σταθερή και ποθητή για όλους πρόοδό τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon