Κοπή βασιλόπιτας από την Ομόνοια Παράρτημα Κορυτσάς!

Δημοσιεύθηκε: 09/02/2018 09:35 Τελευταία Ενημέρωση: 09/02/2018 14:35 Από: Tachydromos

Η Ομόνοια Παράρτημα Κορυτσάς όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε μια εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας . Την τελετή αυτή την ένταξε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που έχει καθοριστεί για της 9 Φεβρουαρίου.

Την εκδήλωση, που είχε τίτλο «Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» την άνοιξαν οι μαθητές του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος με δύο ποιήματα, του Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου. Έπειτα πήρε το λόγο ο Πρόεδρος εν καθήκον του Παραρτήματος κ Γρηγόρης Καραμέλος ο οποίος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους . Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Γεώργιος Αλαμάνος με την σειρά του χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας, της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή αλλά και το πολυδιάστατο ρόλο της ομογένειας στην πόλη αυτή. Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Ελληνικής Γλώσσας. Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Σωτηρούδας Βασίλειος που έλαβε το λόγο αμέσως μετά, μέσα από τις απόψεις σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας.

Η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του Φαν Νολι κ ¨Ολσα Πρίφτη, παίρνοντας ως παράδειγμα την γνωστή ομιλία του Ζολώτα στα αγγλικά, αναφέρθηκε συνοπτικά για την προσφορά της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και ιδιαίτερα στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος διαβάστηκε ο λόγος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ Τέρενς Κούικ για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν διάφοροι ομογενείς επιχειρηματίες.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με ελληνική μουσική.

Παραθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο για καλύτερη ενημέρωση.

http://www.pelasgoskoritsas.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon