Τζέιμς Σταυρίδης: “Τα Ίμια είναι και θα μείνουν για πάντα Eλληνικά’ (vid.)

Δημοσιεύθηκε: 14/02/2018 15:38 Τελευταία Ενημέρωση: 14/02/2018 15:38 Από: Tachydromos

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Greekreporter.com, ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος ναύαρχος τεσσάρων αστέρων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, πήρε θέση για τις εξελίξεις στο Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην τουρκική πλευρά τονίζοντας: «Τα Ίμια είναι και θα παραμείνουν για πάντα ελληνικά».

Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως φοβάται ότι η Τουρκία γίνεται πιο απολυταρχική και απομακρύνεται από τη Δύση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία- και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να καταβληθούν προσπάθειες η γείτονα χώρα να παραμείνει στο ΝΑΤΟ.

Επεσήμανε πως η Τουρκία πρέπει να επικρίνεται για τη στάση της, αλλά αυτό να γίνεται «διακριτικά», και υπογράμμισε τον κίνδυνο για την Ελλάδα αν απομακρυνθεί η γείτονα από τη Δύση και το ΝΑΤΟ.

«Από την εμπειρία μου ως ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ συχνά επικοινωνούσα με τον επικεφαλής της τουρκικής Άμυνας και του έλεγα «αυτό που κάνετε στο Αιγαίο δεν βοηθά τη Συμμαχία» και πως αυτό αυξάνει την ένταση στην περιοχή. Αν η Συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν υπήρχε και η Τουρκία ήταν έξω από αυτήν αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης που υπογράμμισε πως «αρκεί να συνεχίζουμε να τονίζουμε πως τα νησιά στο Αιγαίο είναι ελληνικά» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: greekreporter.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon