Κοτζιάς: Κλειδώσαμε τα ανοικτά θέματα με την Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 16/02/2018 10:50 Τελευταία Ενημέρωση: 18/02/2018 08:49 Από: Tachydromos

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι η Ελλάδα κλείδωσε όλα τα ανοικτά θέματα με την Αλβανία, και εξέφρασε την ελπίδα του ώστε το ταχύτερο δυνατό αυτό να επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία.

Σε μακροσκελή συνέντευξή του για την ελληνική τηλεόραση AlphaTV, που μεταδόθηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ, ο Κοτζιάς είπε: «Θα ήθελα να σας πω ότι υπήρξαν ανοικτά θέματα με τους δύο από τους βόρειους γείτονές μας, με τα Σκόπια και με την Αλβανία. Με την Αλβανία κλειδώσαμε πριν ένα μήνα όλο το πακέτο των θεμάτων που εκκρεμούσαν τα τελευταία 70 χρόνια. Και πιστεύω ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη. Η χώρα δεν θα πρέπει να έχει ανοικτά προβλήματα».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έδωσε έμφαση στην άποψή του ότι τα Τίρανα και τα Σκόπια «επιδεικνύουν περισσότερη εξυπνάδα» αναφορικά με τα προβλήματα με τους γείτονες, γράφει το oranews.

«Με την αλβανική πλευρά οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις μας διήρκησαν δυόμισηχρόνια. Συνεπώς, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και ήταν φυσιολογικό ώστε κάποια στιγμή να καταλήξουμε σε θετική έκβασή τους κι ελπίζω να φτάσουμε εκεί», είπε ο Κοτζιάς.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon