Οι Αλβανο-Ελληνικές σχέσεις θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση

Δημοσιεύθηκε: 25/02/2018 20:30 Τελευταία Ενημέρωση: 25/02/2018 20:30 Από: Tachydromos

Την άρνηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για να παρέχει στον Υπουργό Εξωτερικών την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον ορισμό των θαλάσσιων χωρικών υδάτων, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, την θεωρεί ασύλληπτη για την κοινή λογική.

«Πρόκειται για διαθεσμικές ανοησίες της χώρας μας, που, φυσικά, μας διαβάλλουν και απέναντι με τους γείτονές μας και μα τους ευρωπαϊκούς εταίρους ευρύτερα. Δεν μπορεί κάποιος ξένος, όποιος κι είναι αυτός, να αντιληφτεί ότι ένα θεσμός δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα ή το νομικό πλαίσιο της χώρας, είτε δεν βρίσκει την κοινή γλώσσα με κάποιον άλλο θεσμό για ένα θέμα που έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική».

Στις συνθήκες που οι πλευρές έχουν πάνω από δυο χρόνια που διαπραγματεύονται για την επίλυση των παλιών διαφωνιών, ο Βαγγέλης Ντούλες θεωρεί ότι οι συνομιλίες είναι ο σωστός δρόμος.

«Είναι στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για μια αναγκαιότητα. Όταν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, όπου οι λαοί συνδέονται μεταξύ τους με παραδοσιακούς δεσμούς πάσης φύσεως περισσότερο από κάθε άλλον λαό της ηπείρου μας έχουν θετική ροπή, είναι ασυμβίβαστο να υπάρχει τέτοιο επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Ο πορεία με τα πολλά βήματα πίσω των τελευταίων ετών, φυσικά και θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση».

Ο Ντούλες έχει κι ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία με την Ελλάδα για τον ορισμών των θαλάσσιων χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με το Ντούλε, οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, αλλά η εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα μιας χώρας θα πρέπει να είναι σταθερά.

«Διαπιστώνουμε μια ρητορική βιασύνης από διάφορες πολιτικές συνιστώσες, η οποία ρητορική περισσότερο αφορά την εσωτερική πολιτική κατανάλωση, παρά την εξωτερική πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επικρίνει και τη δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τον πρόεδρο εθνικής ενότητας, θεωρώντας την βεβιασμένη.

https://www.vizionplus.tv

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon