Θεωρίες συνωμοσίας και "κατάσκοποι"

Δημοσιεύθηκε: 27/02/2018 16:35 Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2018 08:08 Από: Tachydromos

Κεντρικό θέμα της δημόσιας συζήτησης στην Αλβανία καταλαμβάνοντας όλο το φάσμα των πολιτικών τηλεοπτικών εκπομπών και μεγάλο μέρος των δελτίων ειδήσεων, αποτελεί η επιχειρούμενη συνεννόηση και η ολοκλήρωση συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων στο Ιόνιο.

Οι δυνάμεις που ανοικτά διαδηλώνουν δημόσια κινούντε στα άκρα και αποτελούν μειοοψηφίες ωστόσο όμως τα ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα καχυποψίας και να στηρίξουν την εμμονή τους για ελληνικές κατεργαριές προκειμένου υφαρπάξει ζώνες που υποθέτουν πως ανίκουν στην Αλβανία.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η διάχυση σεναρίων συνομωσίας ικανά να συγκριθούν με τις διαδόσεις της καθεστωτικής Σιγκουρίμι. Έτσι ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έχει απασφαλίσει και με βεβαιότητα γεωφυσικού δηλώνει πως η Κυβέρνηση Ράμα δωρίζει στην Ελλάδα τις πλουσιότερες στη Μεσόγειο θαλάσσιες περιοχές σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου!!!

Για να πάρουν συνέχεια πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών που ανακαλύπτουν έναν ξένο πράκτορα στην ομάδα διαπραγματευτών του Αλβανικού ΥπΕξ.

Πρόκειται για αξιωματικό του Ναυτικού Α. Μετσολάρι που όταν διατελούσε Διοικητής της βάσης στο Πασαλίμανο,συναντούσε τον Ολλανδό ΑΚΑΜ στα Τίρανα. Μπορεί να μοιάζει αστειότητα αλλά συνδυασμένο με μια σχετική καιυστέρηση στις νόμιμες πράξεις που πρέπει να εκδοθούν απ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημιουργούν στο έτσι κι αλλιώς παρεξηγημένο αλβανικό κοινό, επιπλέον υποψίες.

Στην όλη ιστορία με πράκτορες ανακάλυψαν επίσης ότι μια από τις κυρίες που αποτελούν τη ντουζίνα των εμπειρογνωμόνων είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Αθηνών...άρα είναι πολύ πιθανό να "στρατολογήθηκε". Κατά τη λογική αυτή οι εκατοντάδες απόφοιτοι στα Ελληνικά πανεπιστήμια καθίστανται ύποπτοι να σταδιοδτομήσουν επαγγελματικά ή διοικητικά στην Αλβανία...

Η αποκούφωση πάντως είναι η κυκλοφορία σεναρίου ότι η Ελλάδα αναμειγνύεται σε δημιουργία ακαταστασίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. Το τελευταίο διάστημα έχει λήξει η θητεία μελών του συγκεκριμένου σώματος καθώς κι έχει παραιτηθεί ένα ακόμη. Κατόπιν τούτο αδυνατεί να συνεδριάσει σε ολομέλεια για λήψη αποφάσεων. Οι φαντασιώσεις θέλουν δάκτυλο στην υπόθεση προκειμένου στερηθούν δυνατότητα προσφυγής κατά ενδεχόμενης Συμφωνίας για χωρικά ύδατα,υφαλλοκριπίδα και ΑΟΖ.

Ωστόσο ο πρώην ΥπΕξ κ. Πασκάλ Μίλιο τασσόμενος απόλυτα και ανεπιφύλλεκτα υπέρ της Συμφωνίας προεξόφλησε ότι εντός τεχούσης εβδομάδας ο ΠτΔ κ. Ιλίρ Μέτα θα εκδόσει το πληρεξούσιο έγγραφο ώστε το ΥπΕξ να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με το ανάλογο ΥπΕξ Ελλάδας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon