Αιχμές Μπουσάτι / Ο Μέτα θα παρουσιαστεί ενώπιον των βουλευτών για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 28/02/2018 12:48 Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2018 14:31 Από: Tachydromos

Τελικά οι σχέσεις μεταξύ του ΥΠΕΞ της Αλβανίας και του Πρόεδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας έχουν φτάσει στο ναδίρ. Στις αιχμές και την ειρωνεία του υπουργού Ντιτμίρ Μπουσάτι στην Επιτροπή Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Αλβανικού Κράτους είναι πρόθυμος να απαντήσει οδόντα κατά οδόντος.

Ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, Τέντι Μπλούσι, ερωτούμενος από δημοσιογράφο του Lapsi.al είπε ότι «Ο Πρόεδρος Ιλλύρ Μέτα είναι πρόθυμος να πάει οποιαδήποτε χρονική στιγμή στη Βουλή όταν το απαιτήσει η επιτροπή εξωτερικών» και ότι «Ο Μέτα είναι πρόθυμος οποιαδήποτε χρονική στιγμή να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών».

Ο Πρόεδρος Μέτα επέστρεψε πίσω για συμπλήρωση δυο φορές το αίτημα για εξουσιοδότηση πληρεξουσιότητας που του απηύθυνε ο Μπουσάτι, για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον καθορισμό των ορίων των θαλάσσιων χωρικών υδάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών, ο Μπουσάτι αποκάλεσε τον Πρόεδρο με τους χαρακτηρισμούς «κακομοίρης», ενώ τον ειρωνεύτηκε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στο διχασμό του πάνω σε τρία θέματα, «Εγώ, παρανόηση και Σαλί», έκφραση που είχε κάνει χρήση νωρίτερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τον Ιλλύρ Μέτα.

Στοιχεία από Lapsi.al

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon