H Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει την ειδική σφραγίδα της Χάγης “Apostille” στα έγγραφα των Αλβανών

Δημοσιεύθηκε: 28/02/2018 07:55 Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2018 07:58 Από: Tachydromos

Η Ελλάδα αποφάσισε να αναγνωρίσει την Σφραγίδα Apostille [Σφραγίδα της Συμβάσεως της Χάγης] της Αλβανίας ως ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

( Η Σφραγίδα της Συμβάσεως της Χάγης της 05ης Οκτωβρίου 1961 (APOSTILLE) καταργεί την υποχρέωση επικύρωσης των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων σε διοικητικά έγγραφα των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών άλλης χώρας που την αναγνωρίζει)

Τα καλά νέα ανακοινώθηκαν από το αλβανικό υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Η αναγνώριση της Σφραγίδας Apostille έχει θετικό αντίκτυπο, κυρίως στους Αλβανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με την διευκόλυνση και την επιτάχυνση των διαδικασιών και χρήση των εγγράφων που εκδίδονται από τα ελληνικά και αλβανικά θεσμικά όργανα λήψης αποφάσεων, καθώς και στην μείωση των δαπανών από τα έγγραφα αυτά.

Μόνο το 2017, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από τους Αλβανούς πολίτες λόγω της μη αναγνώρισης της σφραγίδας από τις ελληνικές αρχές ανήλθαν στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί δέσμευση των μέτρων στο πλαίσιο του διμερούς διαλόγου μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για θέματα που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τις πραγματικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, η αναγνώριση της Σφραγίδας της Συμβάσεων της Χάγης από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, δημιουργεί και άλλες ευκαιρίες για την παροχή σύγχρονων προξενικών υπηρεσιών στους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.

(Στοιχεία από sot.com.al)

https://www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon