Σταθάκης: Θετικά οι συζητήσεις με Αλβανία για την ΑΟΖ

Δημοσιεύθηκε: 10/03/2018 13:01 Τελευταία Ενημέρωση: 10/03/2018 13:01 Από: Tachydromos

Οι συζητήσεις με την Αλβανία για την οριστική χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, βρίσκονται σε εξέλιξη και εξελίσσονται θετικά, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 247, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Όπως είπε, η Ελλάδα εισέρχεται στον χορό της έρευνας για κοιτάσματα, σε μια περιοχή όπου έχουν ήδη γίνει μεγάλες ανακαλύψεις σε Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο και η μόνη εκκρεμότητα αφορά ένα οικόπεδο στα σύνορα με την Αλβανία, επί του οποίου είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την οριστική χάραξη της ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ευρύτερων συζητήσεων με την γειτονική χώρα για να επιλυθούν παρόμοια ζητήματα. Συζητήσεις που εξελίσσονται θετικά.

Ο υπουργός απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα την αναβολή για την προσεχή Δευτέρα της έναρξης υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον, υπενθυμίζοντας ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και το σύστημα θα κλείσει μόλις ολοκληρωθεί ο αριθμός των αιτήσεων που καλύπτει το διαθέσιμο ποσό (500 εκατ. ευρώ).

Εκτίμησε τέλος, ότι "η καθαρή έξοδος θα πετύχει, διότι έχει μια ισχυρή πρόβλεψη για ένα μεγάλο αποθεματικό (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε της τάξης των 20 δισ. ευρώ) που θα έχουμε σχηματίσει μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό το αποθεματικό δημιουργεί πλήρη ασφάλεια και αίρει οποιαδήποτε συζήτηση για μια πιστοληπτική γραμμή που θα δημιουργούσε πρόσθετες δεσμεύσεις χωρίς κανέναν λόγο".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon