ΥΠΕΞ Σκοπίων: Να μοιραστούμε με την Ελλάδα την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε: 13/03/2018 20:30 Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2018 20:28 Από: Tachydromos

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να… μοιραστούν την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας.

Ωστόσο ο Νίκολα Ντιμίτροφ δεν διευκρίνισε τι εννοεί λέγοντας «πολιτιστική κληρονομιά», αφήνοντας ερωτήματα στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς. Πάντως ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τις συνομιλίες Ελλάδας - Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Επίσης τόνισε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά ενώ υποστήριξε πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της "Μακεδονίας" και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση «θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».

kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon