Στο Τεπελένι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό Ελλήνων πεσόντων

Δημοσιεύθηκε: 15/03/2018 11:41 Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2018 11:41 Από: Tachydromos

Σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει ως προς τις έρευνες για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου στην Αλβανία, καθώς περισσότερα από 360 δείγματα αίματος από όλη την Ελλάδα έχουν αποσταλεί, ενώ ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για παροχή περαιτέρω πληροφοριών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, σε εφαρμογή σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας, συνεχίζονται οι εργασίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 – 41, στην περιοχή Dragot (Τεπελένι) Αλβανίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί η εκταφή των οστών 108 πεσόντων, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, έχει ήδη δημιουργηθεί βάση δεδομένων δειγμάτων αίματος των συγγενών/απογόνων των πεσόντων, από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Η υψηλή ανταπόκριση στη διαδικασία συγκέντρωσης δειγμάτων, αποτυπώνει το έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συγγενών/απογόνων των πεσόντων.

Τα αποτελέσματα από την διαδικασία ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους, κατά περίπτωση, ενδιαφερομένους, ενώ αριθμητικά στοιχεία θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ΓΕΕΘΑ.

http://www.tribune.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon