Έξω από τον ΟΗΕ: Μεγάλο συλλαλητήριο της Ομογένειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε: 19/03/2018 09:23 Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2018 09:23 Από: Tachydromos

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ

Μεγάλο συλλαλητήριο Ελληνοαμερικανών στη Νέα Υόρκη, με ισχυρά μηνύματα προς τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ουάσιγκτον.

Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί από τη Νέα Υόρκη και άλλες γειτονικές πολιτείες, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής απέναντι από το κτήριο του ΟΗΕ, στέλνοντας το μήνυμα στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, τον διεθνή οργανισμό και την αμερικανική κυβέρνηση, ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα, ότι δεν θα δεχθούν την παραχάραξη της ιστορίας από τα Σκόπια, ούτε ονομασία του γειτονικού κράτους που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

«Απευθύνομαι σε σας όχι με την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου αλλά του Μακεδόνος, γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη κι η οικογένεια μου έχει βαθιές ρίζες. Είμαι Μακεδόνας τουλάχιστον 3 αιώνες. Μεγαλώσαμε με την αίσθηση ενός ιεςρού αγώνα που έγινε για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική.

Αυτό τον αγώνα τον κάνουμε πολλά χρόνια», ξεκίνησε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. “Κάναμε σήμερα έκκληση στα Ηνωμένα Εθνη και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να γίνει σεβαστή η ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα που γνωρίζει μία μόνο Μακεδονία την Ελληνική.

Κάνουμε έκκληση η διεθνής οικογένεια να διευκολύνει μια δίκαιη και σωστή λύση του μακεδονικού ονόματος για να προάγει την ειρήνη και τη ζωή στα Βαλκάνια. Δεν το θέλουμε μόνο για την Ελλάδα, η σωστη λύση στο θέμα του ονόματος θα είναι σωστή λύση για όλα τα Βαλκάνια”.

Greeknewsonline.com

http://hellasjournal.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon