Δελτίο τύπου Δήμου Φοινίκης: Δωρεά σχολικού οχήματος από ομογενείς της Γερμανίας για τους Βορειοηπειρώτες μαθητές του δήμου Φοινίκη

Δημοσιεύθηκε: 20/03/2018 09:56 Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2018 10:32 Από: Tachydromos

Δελτίο τύπου Δήμου Φοινίκης:

Ο δήμος Φοινικαίων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διαθέτει ένα επιπλέον σχολικό όχημα. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί δωρεά του συλλόγου Lion Club Wuppertal in Germany. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Waios Kastanis (Έλληνας ομογενής στη Γερμανία) αφού ενημερώθηκε για τις ελλείψεις των σχολείων του δήμου μας σε σχολικά λεωφορεία, ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα, προσφέροντας ένα σχολικό που πληροί όλες τις προδιαγραφές για την ποιοτική και ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη διαμεσολάβηση της ελληνικής πρεσβείας και συγκεκριμένα του Α΄Σύμβουλου της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Στις 18/3/2018 έγινε η παραλαβή του σχολικού οχήματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Λιβαδειάς. Τον κ. Waio Kastani συνόδευαν ο Α’ σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειος Τόλιος. Στην παραλαβή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Λεωνίδας Χρήστου, ο Γενικός Γραμματέας κος Βασίλειος Τάλιος, ο Διαχειριστής Δημοτικής Ενότητας Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλυβιώτης, η υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού κα. Μαριέττα Τσίλη και οι διευθυντές των σχολείων Λειβαδιάς, Φοινίκης και Μεσοποτάμου. Εν συνεχεία τα τιμώμενα πρόσωπα επισκέφτηκαν το σχολείο της Λειβαδιάς, όπου και ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο για τις ανάγκες και τα προβλήματα λειτουργίας του.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι προσέφεραν σχολικά είδη και προϊόντα διατροφής για τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Ο δήμαρχος Φοινικαίων κ. Λεωνίδας Χρήστου και οι συνεργάτες του εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους στον Σύλλογο Lions Club Wuppertal in Germany και στον κ. Waios Kastanis προσωπικά, για την γενναιόδωρη δωρεά τους, καθώς και τον κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος αυτής της γνωριμίας και από καρδιάς τους εύχεται προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Ο δήμος μας αναγνωρίζει την αξιέπαινη κίνησή τους αυτή ως μια πράξη αγάπης, που πρόσφερε το χαμόγελο στους δημότες μας, καθώς οι μετακινήσεις των μαθητών μας θα γίνονται πλέον με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon